Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Ön Seçimlerde İzmir’de Liste Dağıtıldığı İddia Edildi

29 Mart Pazar Günü Cumhuriyet Halk Partisi (chp) Tarafından Tüm Türkiye Genelinde Yapılan Ön Seçimlere İlişkin İzmir’de Önemli Bir İddia Ortaya Atıldı. Chp İzmir 2’nci Bölge Milletvekili Aday Adayı Şadiman Şenbalkan (soldaki), Ön Seçimlerde Adayları Seçecek Üyelere Liste Dağıtıldığını İddia Etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2015 08:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2015 08:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Ön Seçimlerde İzmir’de Liste Dağıtıldığı İddia Edildi
29 Mart Pazar günü Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından tüm Türkiye genelinde yapılan ön seçimlere ilişkin İzmir’de önemli bir iddia ortaya atıldı. CHP İzmir 2’nci bölge milletvekili aday adayı Şadıman Şenbalkan, ön seçimlerde adayları seçecek üyelere liste dağıtıldığını iddia etti.
CHP İzmir 2’nci bölgeden milletvekilliği için aday adayı olan fakat ön seçimde seçilemeyen Şadıman Şenbalkan, ön seçimlerle ilgili şöyle konuştu: “Gerek birinci bölge gerek ikinci bölgeden kadınlar listeye giremedi. Ama kontenjandan girecekler sanırım. Biz çok az oy aldık ve bu da çok şaşırtıcı. Yani bir takım yönlendirmelerin de burada etkili olduğunu düşünüyorum. Ben gözümle gördüm kendi aralarında bir takım insanlar kendi kendilerine listeler yapıyor, işte şuna ver buna ver gibi bir yönlendirme var. Resmen buna ver diyor, bu benim adayım buna vermek zorundasın.”
“İZMİR’DE KADININ ADI YOK”
29 Mart Pazar günü yapılan ön seçim sonuçlarında İzmir’de kadının adının olmadığını anladığını söyleyen Şenbalkan, şunları söyledi: “Biz yokuz. Hem birinci bölge hem de ikinci bölgede kadın aday dahi çıkmadı. Dolayısıyla kadın denen bir varlık yok. Bu bağlamda nedir bu durum diye sormak istiyorum. Kadın yoksa insan değil mi? Bizim erkeklerle eşit şartlarda yarışmamız mümkün değil, çünkü onlar varlıklı kimseler. Yani biz de sosyal demokrat bir partiye güvenerek yola çıktık. Bizler kendi yağında kavrulan insanlarız. Dolayısıyla kadınlarda bu platformda yer alabilir diye düşündüm.”
“KADINA ŞİDDETİ YAZDIĞIM HALDE KADINLAR ARKAMDA OLMADI”
Kadın olarak mecliste olmak istediğini ifade eden Şenbalkan, bir edebiyatçı olarak meclise girmenin hayali olduğunu söyledi. Kadına şiddeti yazan bir yazar olduğunu belirten Şenbalkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadına şiddeti yazdığım halde, kadınları koruduğum halde kadınlar benim yanımda olmadı. Buradan Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum. Kemal Derviş’e açıktan Bakanlık teklif etti. Ben bir kadın olarak bende bakanlık yapabilirim, Kemal bey mutlaka çok değerli fakat kimse kimseden üstün değildir. Ben bir yazar olarak gerçekten hayalim arzum kadından sorumlu bir bakan olmaktır.” Şenbalkan, kadınları savunan biri olarak kadınlardan destek görmemekten yakındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.