Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özdağ: "Malazgirt’te İslam Ve Hıristiyanlık Karşılaştı"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Malazgirt’te sadece bir imparator ile bir hükümdarın karşılaşmadığını belirterek "Malazgirt’te iki farklı dünya karşılaştı. Malazgirt’te İslam ve Hıristiyanlık...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Malazgirt’te sadece bir imparator ile bir hükümdarın karşılaşmadığını belirterek "Malazgirt’te iki farklı dünya karşılaştı. Malazgirt’te İslam ve Hıristiyanlık karşılaştı" dedi.
Özdağ, beraberindeki 120 kişilik heyetle Muş’un Malazgirt ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu.
Ümit Özdağ’ın ilk durağı Malazgirt Alparslan Camisi oldu. Cuma namazını kılan Özdağ ve beraberindekiler, ardından 1071 Zafer Anıtına geçti. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ümit Özdağ, hem genel başkan adaylığı hem de Malazgirt 1071 Alparslan ruhu hakkında bilgi verdi. Özdağ, “Değerli Malazgirtli kardeşlerim" diye başladığı konuşmasında şunları söyledi: "Bu vatanın yılmaz savaşçıları ve geçici köy korucusu kardeşlerim. Hakkâri’den, Batman’dan, Şırnak’tan buraya gelen değerli ülküdaşlarım, Allah’a şükürler olsun ki yine Anadolu’da ebedi Türk devletinin temelinin atıldığı Malazgirt’teyiz. Malazgirt’te iki komutan karşılaşmadı. Malazgirt’te sadece bir imparator ile bir hükümdar karşılaşmadı. Malazgirt’te iki farklı dünya karşılaştı. Malazgirt’te İslam ve Hıristiyanlık karşılaştı. Asya ve Avrupa karşılaştı. Malazgirt’te Türk ordusu ile Bizans ordusu karşılaştı."
Özdağ, burada, Gençosmanoğlu’nun Malazgirt Destanından "Aylardan ağustos günlerden cuma / Gün doğmadan evvel iklimi Rum’a / Bozkurtlar ordusu geçti hücuma / Yeni bir şevk ile gürledi gökler / Ya Allah Bismillah Allahüekber" dizelerini okudu.
Yine böyle bir cuma günü burada olmanın sevincini yaşadıklarını anlatan Özdağ, şunları söyledi: "Sultan Alparslan’ın cuma günü namaz kıldığı yerde bizde namazımızı eda ettik. Malazgirt halkına söz veriyoruz. Genel başkan olduğumuz takdirde, sizlerin huzuru, refahı için elimizden gelen tüm gayreti seferber etmeye hazırız. Burada bulunmaktan son derece mutluyum. Tüm Malazgirt halkına sonsuz sevgilerimi sunuyorum.”
MHP Genel Başkan adayı olduğunu ifade eden Özdağ, sözlerine şöyle devam etti: “Bilindiği üzere genel başkan adaylığımızı Rize ziyaretimiz sırasında açıklamıştık. Önümüzdeki günlerde umarız bir kongre tarihi belirlenir. İleri ki günlerde tarihi henüz belli değil ama bir kongremiz olacaktır. Kongreye katılan tüm genel başkan adayı arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum.”
Özdağ ve beraberindeki heyet, 1071 Zafer Anıtında şehitler için dua etti.
Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’ın görev yaptığı Malazgirt Garnizon Komutanlığını ziyaret eden MHP Milletvekili ve MHP Genel Başkan adayı Özdağ, burada Malazgirt Garnizon Komutanı Serdar Uğurlu’yla bir araya gelerek, şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’ın şehadetinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Malazgirt ziyaretini tamamlayan Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ve beraberindeki heyet, ardından ilçeden ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.