Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özbekistan Cumhurbaşkanı’na, Kırgızistan’dan Uzlaştırıcı Nişanı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev’e, Kırgızistan’ın Uzlaştırıcı (Danaker) Nişanı verildi.Özbekistan’a devlet ziyareti gerçekleştirmekte olan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat...

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özbekistan Cumhurbaşkanı’na, Kırgızistan’dan Uzlaştırıcı Nişanı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev’e, Kırgızistan’ın Uzlaştırıcı (Danaker) Nişanı verildi.

Özbekistan’a devlet ziyareti gerçekleştirmekte olan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev’e Kırgızistan’ın Uzlaştırıcı (Danaker) Nişanını takdim etti.

Cumhurbaşkanı Ceenbekov nişan töreninden sonra yaptığı konuşmada, “Dostluk ve iyiliğe dayanan Özbek-Kırgız ilişkilerinin kurucusu oldunuz. Almazbek Atambayev ile beraber ülkelerimiz arasında iyi komşuluk ilişkilerini güçlendirme üzerine büyük bir temel attınız. Güçlü siyasi iradeniz, ikili ilişkilerimizin gelişimi yönündeki samimi hareketlerinizden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum,” dedi. Şavkat Mirziyoyev’i Özbek ve Kırgız halkları arasındaki geleneksel dostluğun pekişmesi ve ülkeler arasında stratejik ortaklığın güçlenmesindeki katkılarından dolayı Kırgızistan’ın Danaker Nişanı ile ödüllendirilmesiyle ilişkin kararname, 21 Kasım 2017 tarihinde eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev tarafından imzalanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.