Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otizmli Çocuklar Meclis’te

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, otizmin önemini anlamak için otizmin bir rahatsızlık olmasının ötesinde bir kültür olduğunu hatırlamakta fayda olduğunu söyledi.Parlamentoda, Mehmet Ulucan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nde eğitim...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, otizmin önemini anlamak için otizmin bir rahatsızlık olmasının ötesinde bir kültür olduğunu hatırlamakta fayda olduğunu söyledi.
Parlamentoda, Mehmet Ulucan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nde eğitim gören otizmli iki çocuk ve aileleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında otizme dikkat çeken AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, hastalığa erkeklerde rastlanma oranının kadınlara göre 4,3 kat daha fazla olduğunu belirterek, "Otistik çocuklarımız gibi rahatsızlığı olan gruplara ve engellilere ne kadar çok hizmet yapılırsa yapılsın kafi gelmemekte, bunu dikkate alan hükümetimiz daha fazlası için çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.
“Otizmin önemini anlamak için onun bir rahatsızlık olmasının ötesinde bir kültür olduğunu da hatırlamakta ve hatırlatmakta büyük fayda var” açıklamasında bulunan Ceylan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bu konuda yaptığı çalışmalara dikkat çekti. Ceylan, “Hazırladığı otizm eylem planıyla otistik bireylerin topluma daha aktif olarak kazandırılması konusunda çalışma yapan bakanlığımız, Otizm Spektrum Bozuklukları Aile Bilgilendirme Rehberi hazırlayarak da ebeveynlere katkı sağlamaya çalışmıştır” diye konuştu.
Ceylan ile birlikte toplantıya katılan Buğra Yücel’in annesi İpek Yücel, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek, “Otizm bir farklılıktır. Biz bu farklılıkla yaşamayı öğrendik. Biz öğrendiysek herkes öğrenebilir. Bu konuda herkesten yardım ve destek istiyoruz. Bu zorlu yolda toplumun bizi yalnız bırakmamasını, bizim çocuklarımızın farkına varmalarını talep ediyoruz. İnsanlarımızdan bu konuda da çok büyük anlayışlar bekliyoruz. Çünkü çocuklarımız zor çocuklar" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.