Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ortak açıklama yaptılar!

Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ortak açıklama yaptılar!
İlk olarak söz alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Ciddi bir travma yaşadı toplum. Süratle normalleşmemiz gerekiyor" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ise, "Ben de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Bugün kendisine bilgi verdim ve tabi darbe ile ilgili müdahaleler yapılmış, olay kontrol altına alınmıştır. Siyasi irade galip gelmiştir, demokrasi kazanmıştır" dedi.

'HUKUK DIŞINDA HAREKET EDEN OLURSA ÜZERİNE GİDİLECEK'

Başbakan Yıldırım şöyle devam etti:

"İşin başından beri kendisinin ana muhalefet partisi olarak gösterdiği basiret, birlik, beraberlik konusundaki desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Diğer bazı partilerde de aynı anlayışı gördük. Bu bizim alçakça girişimi bertaraf etmekte ve halkın meydanlara inmesinde işimizi kolaylaştırdı. Bundan sonra daha dikkatli olmamız gerekiyor. Bu işler halledilirken durumdan vazife çıkaran provokatörler her zaman mümkündür. Bu işlere tevessül edenlere gereken cevabı anında vermemiz gerekiyor. Bir yanlış başka bir yanlışla düzeltilemez. Hukuk çerçevesinde kalarak işler yoluna konulacak. Hukuk devletinde asla intikam almak kabul edilemez. Bundan böyle de görevlerini yaparken hukuk dışında hareket eden olursa en şiddetli şekilde üzerlerine gidilecektir. Ben bir kez daha Kemal Kılıçdaroğlu’na gösterdiği dayanışmadan ötürü teşekkür ediyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.