Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Edirne’de

Orman ve Su İşleri Bakanı ve İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, Edirne’de inşa edilecek olan toplam 40 adet tesisten 11 adet tesisin açılışını gerçekleştirirken, 29 adet tesisin ise temelini attı.Bakan Eroğlu, Edirne Vilayet Meydanı’nda...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanı ve İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, Edirne’de inşa edilecek olan toplam 40 adet tesisten 11 adet tesisin açılışını gerçekleştirirken, 29 adet tesisin ise temelini attı.
Bakan Eroğlu, Edirne Vilayet Meydanı’nda düzenlenen toplu temel atma ve açılış merasimi ile 176 milyon TL yatırım bedelli 40 adet tesisin temelini attı ve açılışını gerçekleştirdi. Bakan Eroğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Edirne’de gerçekleştirdiği mitingde, Ergene Nehri’nin temizliği ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ‘Mayosunu alsın gelsin Ergene’de yüzsün, bakalım yüzebiliyor mu?’ sözleriyle atıfta bulunmasına cevap verdi. Eroğlu, “Bize oy versinler vermesinler önemli değil, biz hizmet edeceğiz. Eğer anlatabilirsek kendimizi belki CHP’li de oy verir. Belki Kılıçdaroğlu da gizlice sandıkta AK Parti’ye oy verecek” dedi.
“KILIÇDAROĞLU BELKİ DE GİZLİCE SANDIKTA AK PARTİ’YE OY VERECEK”
Bakan Eroğlu, Edirne gerçekleştirdiği mitingde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ergene Nehri’nin temizliği ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ‘Mayosunu alsın gelsin Ergene’de yüzsün, bakalım yüzebiliyor mu?’ sözleriyle atıfta bulunmasına cevap verdi. Eroğlu, AK Parti Hükümeti’nin şu anda Ergene’yi temizlemek için 4 milyar lira yatırım yaptığını ve bu kapsamda Ergene’ye deşarj yapan 12 tane büyük şehir ve ilçenin arıtma tesisini kendilerinin yaptığını örnek göstererek, “Sayın Kılıçdaroğlu’na göndereceğim bu kitapçığı, Ergene nasıl temizleniyor görsün. Kimin vazifesiydi görsün, böyle konuşmakla olmuyor. Temizlemek sizin belediyelerinizin vazifesiydi, katı atıkları toplamak sizin vazifenizdi. Dolayısıyla onlar yapmıyor biz yapıyoruz. Öveceğin yerde neler diyorsun. Ama biz de kabahat var. Biz çalışmaktan anlatmaya fırsat bulamıyoruz. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Bize oy versinler vermesinler önemli değil, biz hizmet edeceğiz. Eğer anlatabilirsek kendimizi belki CHP’li de oy verir. Belki Kılıçdaroğlu da gizlice sandıkta Ak Parti’ye oy verecek” şeklinde konuştu.
“BENİ EDİRNE’NİN HİZMETKARI KABUL EDİN”
Orman ve Su İşleri Bakanı ve İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, toplu açılış ve temel atma töreni öncesi yaptığı konuşmada ilk olarak dedesinin mezarını ziyaret etmenin mutluluğu içerisinde olduğunu ve oldukça duygulandığını söyledi. Eroğlu, bu nedenle artık kendisinin de Edirne’ye vefa borcu olduğunu dile getirerek, “Bu yüzden beni de lütfen Edirne’nin hizmetkârı olarak kabul edin. Edirne için ne gerekiyorsa yapmak benim için gurur meselesi” ifadelerini kullandı.
“‘KANAL EDİRNE’ İÇİN KAMULAŞTIRMA TAMAMLANDI”
Eroğlu, kentte yaşanan sel ve su taşkınlarını önlemek için yapılması planlanan ‘Kanal Edirne’ için kamulaştırmaların tamamlandığını belirterek, “Meşhur Edirne kanalı projemiz var biliyorsunuz. Taşkınları önleyecek Edirne kanalının istimlaklarıyla ilgili hızlı kamulaştırmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı alındı. Dolayısıyla bunun projesine de zaten başlamıştık. Bunun hayırlı olmasını diliyorum ve müjdeyi bu şekilde veriyorum. Ayrıca işte bugün 40 tane tesisin temeli atılıp açılışı yapılacak ve 176 milyon lira kaynak harcanacak. Baktığınız zaman Edirne’ye bir seferde 40 tane tesisin temelinin atılıp açılışının yapıldığı vaki değildir. İşte bizim farkımız bu. Biz Edirne’ye gelince bu şekilde hizmetle geliyoruz. Biz sizlere hizmeti ibadet olarak kabul ediyoruz” dedi.
“BİZE GÖKTEN ALTIN YAĞMIYOR”
AK Parti hükümetlerinin yaptığı yatırım ve projelere değinen ve kendi hükümetlerinden önceki yatırım politikalarını eleştiren Eroğlu, şöyle devam etti:
“Şu ana kadar yaptığımız yatırımlar bütün Türkiye’de 900 milyar TL’yi yani 900 katrilyonu aştı. Bu kardeşiniz de Türkiye’de 100 Milyar TL’den fazla yatırım yaptı. Peki akla bu para nereden geliyor sorusu gelmiyor mu? Geliyor. Bize gökten altın yağmıyor. Peki nereden geliyor? Yaptığımız şey, sizden aldığımız vergilerden aldığımız paraları en iyi şekilde değerlendiriyoruz.”
“EDİRNE AK PARTİ’DEN ÖNCE UNUTULMUŞ BİR İLDİ”
Bakan Eroğlu, Edirne’nin, AK Parti hükümetleri döneminin öncesinde önem verilmeyen bir kent durumunda olduğuna değinerek, “Edirne’ye baktığımızda şunu görmüştük. Basit bir dere ıslahı 20 yılda bitmemiş. Nasıl oluyor diye baktığımızda para olmadığı için olduğunu gördük. Halbuki vergi toplanıyor. Para olmadığı için sadece 1 milyon Lira ödenek ayrılmış Edirne için. Dolayısıyla Edirne Ak Parti hükümetinden önce kıyıda köşede kalmış, unutulmuş bir ilimizdi. Bunu ilk defa biz hatırladık ve ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz ve bunu da ancak biz yaparız” şeklinde konuştu.
“EDİRNE’YE MUHTEŞEM BİR İÇME SUYU ARITMA TESİSİ YAPIYORUZ”
Bakan Eroğlu, Türkiye genelinde 77 vilayete içme suyu tahsis ettiklerini ifade ederek, “Bizden önce İstanbul hariç 77 ilde içme suyu yoktu. Bütün suları biz getirdik. Bakın Kars’a, Mardin’e, Şırnak’a, Sinop’a ve Sivas’a nereyi hatırlarsanız. Kılıçdaroğlu getirseydi? Bizim anlayışımızda “orası muhalefet belediyesi, bırakın susuz kalsın” düşüncesi yok. Biz hükümet olarak 78 milyonun hükümetiyiz. Edirne’de de su yoksa Edirne’ye de su getireceğiz. İstanbul’da yaptığımız gibi muhteşem bir içme suyu arıtma tesisi yapıyoruz. Bugün temelini atacağımız muhteşem arıtma tesisiyle artık Edirne’miz memba suyu kalitesinde güzel su içecektir” dedi.
Bakan Eroğlu’nun konuşmasının ardından daha sonra temel atma törenine geçildi. Törende ilk olarak Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır’a canlı yayınla bağlanılarak Edirne İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Eroğlu ve beraberindeki heyet, yatırım değeri toplam 176 milyon TL olan 40 tesisin açılışını gerçekleştirdi.
EDİRNE’YE 176 MİLYON TL’LİK 40 TESİS
Bakan Eroğlu, düzenlenen toplu açılış ve temel atma merasiminde Edirne (Kayalıköy Barajı) İçmesuyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi İnşaatı, Lalapaşa 1 Göleti ve Sulaması, Keşan Mercan Göleti Sulaması, Merkez Tayakadın Göleti’nin aralarında bulunduğu 4 adet tesisin temellerini attı. Ayrıca, merasimde 20 adet taşkın koruma tesisinin de temeli atma töreni gerçekleştirildi. Bakan Eroğlu, açılış ve temel atma programı kapsamında Uzunköprü Karabürçek Göleti ve Sulaması, Lalapaşa Dombay Göleti ve Sulaması, Keşan Bahçeköy Göleti ile 5 adet tesisin daha açılışını yaparken, Orman Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan Uzunköprü İlk Müdahale Ekip Binası ve Keşan Fidanlığı Tüpleme Hangarı ile yine Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan Yıldırım Tespit ve Takip Sistemi’nin de açılışlarını gerçekleştirdi. Temeli atılan ve açılışı gerçekleştirilen toplam 40 tesisin maliyetinin ise 176 milyon TL olduğu kaydedildi.
62 BİN 394 DEKAR ZİRAİ ARAZİ SULAMAYA AÇILACAK
Edirne’de temeli atılan ve açılışı yapılan tesisler ile 62 bin 394 dekar zirai arazi sulamaya açılacak. 6 bin 810 dekar tarım arazisinin sulanabilmesi maksadı ile 853 bin m3 su depolanırken, 6 bin 300 dekar tarım alanının da derin drenajı sağlanması hedefleniyor.
Öte yandan, söz konusu projeler kapsamında Edirne’de yılda 20,05 milyon m3 içme ve kullanma suyu sağlanılırken, 30 bin m3 / gün kapasiteli arıtma tesisi inşa edilecek. Tamamlanan tesislerle 17 adet köy ve 2 mahalle de taşkın zararlarından korunacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.