Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Önder: HDP barajın altında kalırsa bölgede savaş ilan edecekler

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili ve Ankara 1'inci bölge adayı Sırrı Süreyya Önder, partisinin Ankara mitinginde ilginç açıklamalarda bulundu. Önder, “Buradan bütün kamuoyuna ilan ediyoruz; eğer Allah muhafaza HDP...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2015 19:23
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2015 19:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili ve Ankara 1'inci bölge adayı Sırrı Süreyya Önder, partisinin Ankara mitinginde ilginç açıklamalarda bulundu. Önder, “Buradan bütün kamuoyuna ilan ediyoruz; eğer Allah muhafaza HDP baraj altında kalırsa, hükümet kuracak çoğunluğu elde ederlerse, yazın bir kenara ikinci haftası bölgede savaş ilan edecekler, evlatlarımızı kırdıracaklar. İçinde bir tane kendi evlatları olmayan evlatlarımızı kırdıracaklar.” diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP İstanbul Milletvekili ve Ankara 1'inci bölge adayı Sırrı Süreyya Önder, Ankara'da Kolej Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Haklarla birlikte olmaktan, onlara güvenmekten, onların kendilerine güvenlerine layık olmaktan başka hiçbir servetlerinin olmadığını söyleyen HDP İstanbul Milletvekili ve Ankara 1'inci bölge adayı Sırrı Süreyya Önder, “Hiçbir servetimiz yok. Bu da bizim mal beyanımızdır. TBMM’ye yeni giren vekillere bir mal beyanı listesi veriyorlar. 4 sayfa. AKP’liler şikayet etmişler, bunu biraz çoğaltın diye. Bizimkinde hiçbir şey yok, şükür. Yazıyoruz veriyoruz. Kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bunların mal beyanı listesi, günah listeleri kadar kabarık. Bununla cennete girmek, devenin iğne deliğinden geçmesi kadar zordur. Vay onların haline.” diye konuştu.

"Bunlar şimdi savaşa hazırlanıyorlar" diyen Önder, şunları kaydetti: “Buradan bütün kamuoyuna ilan ediyoruz; eğer Allah muhafaza HDP baraj altında kalırsa, bunlar hükümet kuracak çoğunluğu elde ederlerse, yazın bir kenara, ikinci haftası bölgede savaş ilan edecekler, evlatlarımızı kırdıracaklar. İçinde bir tane kendi evlatları olmayan evlatlarımızı kırdıracaklar. Yoksa bizi niye istemesinler? Biz eyyam yapmayız. Biz ne düşünüyorsak onu söyleriz. Bizim gizli ajandamız olmaz. Bizim ikinci gündemimiz olmaz. Biz aklımızdan geçenleri dilimizle söylemek uğruna boynumuzu vermişiz. Yoldaşlarımızı toprağa vermişiz. Darağaçlarına gitmişiz. Zindanları doldurmuşuz. Bunların ayağı bir gün taşa değmemiş. Bakmayın öyle konfeksiyon kefen giyinip gezmelerine, ayakları bir gün taşa değmemiş bunların. Sinek konsa tatlı canları yanar bunların. Onun için savaş çığırtkanlıkları yapıyorlar. Onun için bağırıyorlar. Yırtılan bunların bağrı değil, yırtılan yoksulların, emekçilerin, Kürtlerin, Alevilerin, bütün inançların ve mazlumların bağrıdır. Buna izin vermeyeceğiz.”

“Beyefendi barış süreci ile ilgili ‘ben onların aynı fotoğraf karesi içinde yer almalarını yadırgadım’ demiş” diyen Önder şöyle devam etti: “Bakın bunda tepeden tırnağa haklı. Bugüne kadar hiç insan gibi bir insanla aynı fotoğraf karesine girmemişler, elbette yadırgayacak. Göz var ya göz, görmediğini yadırgar. Hiç görmemiş böyle inancı için hiçbir zulme boyun eğmeyen insanları görmemişler, hiç görmemişler zulüm karşısında pes etmeyen insanları. Bunlara höt dedimi kaçacak delik aramışlar yıllarca. Yıllarca hiç görmemişler canıyla malıyla evladıyla böyle demokrasi için özgürlük için mücadele edenleri. Onun için yadırgar tabi."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.