Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ömercioğlu: "Kıyılar betonlaştırılıyor"

AK Parti Çanakkale Belediye Meclis Üyesi, Grup Başkan Vekili Tülay Ömercioğlu, kent gündeminde yer alan AKFA dosyasıyla ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu.AKFA dosyasının uzun yıllar Çanakkale Belediyesi Meclisine farklı şekillerde...

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ömercioğlu: "Kıyılar betonlaştırılıyor"

AK Parti Çanakkale Belediye Meclis Üyesi, Grup Başkan Vekili Tülay Ömercioğlu, kent gündeminde yer alan AKFA dosyasıyla ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu.

AKFA dosyasının uzun yıllar Çanakkale Belediyesi Meclisine farklı şekillerde getirilerek daha fazla inşaat yapmak için imar değişikliği istenildiğini belirten Ömercioğlu, "AKFA meselesi çok uzun yıllardır Çanakkale Belediye Meclisine farklı şekillerde getirilmekte ve daha fazla inşaat yapmak için imar değişikliği istenilmektedir. Yani bir yönüyle kıyıların daha fazla betonlaşması bunun sonucu olarak da AVM’den dolayı zaten çok kalabalık olan bir bölgenin hem insan hem de araç trafiği yönüyle daha da kalabalıklaşması istenmektedir. İşin teknik olarak kabul edilmesi zaten mümkün değildir, bizler de mecliste AK Parti Grubu olarak getirilen düzenlemeyi kabul etmedik. Teknik boyutuyla konuşulacak zaten çok fazla bir şey yoktur, ama işin asıl dikkat çeken siyasi boyutuyla ilgili konuşulması gereken çok fazla şey vardır. En başta konuşulması gereken ise AKFA meselesinin CHP’de iki grup arasında nasıl pazarlık malzemesi haline getirildiğini boyutudur. AKFA arazisi üzerine,hemen yarın bir proje yapılabilir, tıpkı, o şeritte bulunan, Park yeşil, Balıkçı 286 ve hemen ilerisinde yer alan eski Vatan bilgisayar ve Hellespont otel gibi. Yani belediyeden hiçbir talepte bulunulmadan AKFA için istenilse bu örneklerdeki gibi bir proje hayata geçirilebilir. Fakat buranın asıl sahibi de olmayan, aracı olan CHP’li eski Milletvekili Serdar Soydan daha fazla rant elde edeceği şekilde bir imtiyaz talep etmektedir. AKFA projesinin farklı dönemlerde meclise getirilmesinin sebebi budur" dedi.

"Kayıkçı kavgasına dönüştü"

CHP eski Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan arasında yıllardır devam eden bir çekişme olduğunu kaydeden Ömercioğlu, "Öyle ki bu talebin geri çevrilmesi, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve CHP eski milletvekili Serdar Soydan arasında yıllardır süre gelen kayıkçı kavgasına dönüşmüştür. Hatırlarsınız 2014 yerel seçimlerinde Soydan, Ülgür Gökhan’ın karşısındaki adayı desteklemiştir. Kavga etmelerini sonuçlarını siyaseten ödeyen bu ikili, meseleyi kavga ederek çözemeyeceklerini anlamış olmalılar ki, son dönemde basına da yansıdığı şekliyle “ilkeli birliktelik” adı altında bir araya gelmiş ve karşılıklı çıkarlarını kollayacak şekilde bir uzlaşmaya varmışlardır. Bu uzlaşmada ilk adımı atan ise Serdar Soydan olmuştur. CHP’de rüşvet, tehdit ve baskı ile gündeme gelen il ve ilçe seçimlerinde Soydan ve ekibi Ülgür Gökhan’ın istediği isimlerin seçilmesi için var güçleriyle çalışmışlardır, çıkan sonuçlar itibariyle de Ülgür Gökhan’ı mutlu eden ve sadakatini gösteren, Soydan’ın ödülü ise AKFA için istediği imar değişikliğinin, bizzat Ülgür Gökhan tarafından meclisten geçirilmesi olmuştur. Ortada böylesi bir kirli pazarlık varken ve yıllardır süren bu kirli pazarlığa tüm Çanakkale şahit olmuşken, meselenin teknik boyutlarının konuşuluyor olmasına şiddetle karşı çıkıyorum. Halkın oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanı, temsil ettiği makamı böylesi kirli pazarlıkların bir parçası haline getirmesinin Çanakkale’ye yapılacak en büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum ve tam olarak konuşulması gereken konunun da bu olması gerektiğini açıkça belirtiyorum" diye konuştu.

"Çanakkale’ye çarpık kentleşmeye kurban edilmeye çalışılıyor"

Çanakkale Belediye Meclisine baskı yapılarak imar konusunda değişiklikler yapılmak istendiğini öne süren Ömercioğlu son olarak, "AKFA arazisi üzerine bir proje yapılmak isteniyorsa, imar orada, kurallar oradadır, neden belediye meclisine baskı yapılarak illa daha fazlası istenmektedir? Belki de dünyanın en güzel kıyı kentlerinden biri olan Çanakkale’ye, ranta dayalı imar tadilatları ve AKFA örneğinde olduğu gibi birilerine sağlanmaya çalışan ayrıcalıkla yazık edilmektedir. Bugün Çanakkale’nin en büyük sorunu haline gelmiş otopark ve trafik problemi buna benzer tanınmış imtiyazların sonucudur. Bu güzelim kent çarpık kentleşmeye kurban edilmeye çalışmaktadır. Eğer bizler, Çanakkale’yi gerçekten seviyorsak, bu güzelim şehrin böylesi kirli pazarlıklarla çirkinleşmesini istemiyorsak ilkesel olarak AKFA gibi ranta dayalı imar tadilatlarına karşı durmalıyız!Bizler AK Parti Grubu olarak, AKFA meselesine kanunların bize verdiği yetkiler çerçevesinde nasıl karşı durulması gerekiyorsa duracağımızı kamuoyuna bildiriyoruz" ifadelerine yer verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.