Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ömer Çelik: Nihai karar Perşembe ya da Cuma günü çıkacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kritik görüşmesi sonrası açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, liderlerin Perşembe ya da Cuma günü tekrar bir araya geleceklerini söyledi. Çelik,...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 23:47
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 23:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kritik görüşmesi sonrası açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, liderlerin Perşembe ya da Cuma günü tekrar bir araya geleceklerini söyledi. Çelik, “Nihai karara orada ulaşacağız.” dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP GEnel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki kritik koalisyon görüşmesi sona erdi. Yaklaşık 4 buçuk saat süren toplantının ardından liderlerle birlikte görüşmeye katılan CHP Sözcüsü Haluk Koç, AKP adına da Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ayrı ayrı açıklama yaptı.

Başbakanlık Resmi Konutu önünde konuşan Ömer Çelik, Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki Perşembe veya Cuma günü tekrar bir araya geleceğini söyledi. Çelik, bu görüşmede için de koalisyon olup olmayacağı konusunda “Nihai karara orada ulaşacağız.” ifadelerini kullandı. Çelik bir soru üzerine de “Bu aşamada koalisyon olacak mı olmayacak mı çerçevesinde belli bir net değerlendirme perşembe ve cuma çıkacak.” diye ekledi.

CHP ve AK Parti arasındaki görüşmeleri sosyolojik olarak tabanı farklı ve birbirine zıt iki felsefenin görüşmesi olarak değerlendiren Çelik, buradan bir uzlaşı çıkarmanın da meşakkatli bir maharet istediğini kaydetti. Her iki tarafın da ülkenin hükümetsiz kalmaması yönünde irade gösterdiğini kaydeden Çelik, “yürüttüğümüz sürecin samimi bir gayret içerisinde yürümesine gayret sarf ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.