Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oktay Vural: Yolsuzluk haftası programları Ankara’dan aranarak iptal edildi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ‘17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası’ kapsamında düzenleyecekleri programların Ankara'dan aranarak hukuka aykırı bir şekilde, düzenlenmesinin yasaklandığını açıkladı. Vural, “Doğrudan...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ‘17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası’ kapsamında düzenleyecekleri programların Ankara'dan aranarak hukuka aykırı bir şekilde, düzenlenmesinin yasaklandığını açıkladı. Vural, “Doğrudan doğruya yürütmenin baskısıyla, oteller dahi bu konuda, toplantı için, konferans için yer verme konusunda maalesef cesaretli davranamıyorlar. Böyle bir demokrasi olmaz.” dedi.

2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı üzerindeki görüşmelere devam ediyor. Sekizinci turda Sağlık Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, Türk Patent Enstitüsü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu bütçe ve kesin hesapları yer alıyor.

'RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA İLGİLİ TOPYEKÛN BİR MÜCADELE GEREKİYOR'

Görüşmelerde konuşan Oktay Vural, rüşvet ve yolsuzlukla ilgili topyekûn bir mücadele gerektiğini vurguladı. Vural, hem dinin hem itikadın hem ecdadın reddettiği hem de hukuk sistemine aykırı olan rüşvet ve yolsuzluk konusunda toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini söyleyerek, “Biz de 17-25 Aralık tarihleri arasını bir yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olarak değerlendirdik ve rüşvete ve yolsuzluğa ‘hayır’ dedik.” ifadelerini kullandı. İstanbul'da Üsküdar'da, Üsküdar Belediyesi’ne ait bir yerde, bu konuda bir toplantı, konferans verilmesi için on gün öncesinden yer tuttuklarını aktaran Vural, şunları kaydetti:

'TÜRK DEMOKRASİSİ İÇİN KARA BİR LEKEDİR'

“Fakat dün saat 13.00'te bu konferansın, toplantının yapılamayacağı ifade edildi. Bu konuda sözleşme var yani bu şekilde, Ankara'dan aranarak, maalesef, hukuka aykırı bir şekilde, bir toplantı, bir konferans düzenlenmesi yasaklanıyor. Maalesef, bu konuda, 17-25 Aralık süreci içerisinde, çeşitli otellerde ya da diğer kültür merkezlerinde… Doğrudan doğruya yürütmenin baskısıyla, oteller dahi bu konuda, toplantı için, konferans için yer verme konusunda maalesef cesaretli davranamıyorlar. Böyle bir demokrasi olmaz. Eğer bu noktalara kadar geldiysek, bir konferansın yasaklanması noktasına kadar gelindiyse, baskıyla, sözleşmeye aykırı bir şekilde, tahsis edilen konferans salonları iptal ediliyorsa gerçekten bu Türk demokrasisi için kara bir lekedir ama buna rağmen bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz.”

“BİNGÖL’DE ÖĞRENCİLER BÖLÜCÜ ÖRGÜTÜN ŞİDDETİ ALTINDA”

Vural konuşmasında, Bingöl Üniversitesi’nde Anadolu'nun çeşitli vilayetlerinden yükseköğrenimini tamamlamak için gelen öğrencilerin, bölücü terör örgütü şiddet uygulamasıyla karşı karşıya olduklarını aktardı. Vural, “Üniversite yönetimi bu konuda, yapılan saldırılar karşısında emniyet görevlilerinin bu olaya müdahale etmesini engellemektedirler. Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi Bingöl İl Teşkilatı da üniversite yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Bu bakımdan, üniversite yönetimini uyarıyorum; doğrudan doğruya öğrenim özgürlüğünü engelleyen bu girişimler karşısında emniyet güçlerinin görev yapmasını temin etmesi konusunda gerekli inisiyatifi kullanmaları gerektiğini hatırlatıyorum.“ dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.