Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oktay Vural: Artık Türkiye’de saksı başbakan modeli başlamıştır

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti’de yaşananların en başta parti kurucuları ve kongre iradesine saygısızlık olduğunu söyledi. Ortada bir cumhurbaşkanı olduğunu ve cumhurbaşkanının atama yetkisi varken müstakbel seçilmiş cumhurbaşkanının...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2014 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2014 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Oktay Vural: Artık Türkiye’de saksı başbakan modeli başlamıştır
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti’de yaşananların en başta parti kurucuları ve kongre iradesine saygısızlık olduğunu söyledi. Ortada bir cumhurbaşkanı olduğunu ve cumhurbaşkanının atama yetkisi varken müstakbel seçilmiş cumhurbaşkanının başbakanı atadığını belirten Vural, "Kongre vardır o kongreyi de yaptı demokrasi böyle çalışmaz. Bunlarla ilgili elbette vatandaşlarımız gerekli değerlendirmeleri yapacaktır. Artık Türkiye’de saksı başbakan modeli başlamıştır. Bu tercih elbette Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tercihi olmuştur.” diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Bugün yapılmasıı gerekenin hep birlikte yöneticilerin milletini hukukuna uymasını temin etmek olduğunu belirten Vural, "Ama görülmektedir ki hukuk devletine ne medya sahip çıkıyor ne sivil toplum örgütlerinin bir kısmı sahip çıkıyor ne cumhurbaşkanı ne de Meclis Başkanı. Bir gün birileri bu hukuku ayaklar altına aldığı zaman kimsenin hukuku ayaklar altına alanlara söyleyeceği bir söz kalmaz. Bugün herkes şakşakçılık yapmaktadır. Demokrasi ve hukuk devleti ancak demokrasi ve millet iradesine inanlara ve uyanlar tarafından korunabilir. Maalesef tek kişinin vesayeti hukukun üstüne çıkmıştır. Hukukun üstünlüğü yoktur üstünün hukuku vardır." diye konuştu.

Türkiye’yi getirdiği bu noktada maalesef demokrasi ve hukuk devletinin büyük yara aldığını hatırlatan Vural, "Dün yapılan toplantı Türkiye’de demokrasinin ve hukuk devletinin işletilmediğini açık ortaya koymuştur. Dün Adalet ve Kalkınma Partisi’nde demokratik bir tercih olmadığını gösteren tablolar olmuştur. Delegelerin il başkanlarının tercihi dikkate alınmadan bir irade belirlenmiştir bununla ilgili hükümleri AKP üyesi olan yöneticiler verecektir. Aslında dün 27 Ağustos'ta yapılması gereken kurultay dün yapılmıştır o zaman 27’sinde sandık koymanın anlamı nedir sandık yok hür irade yok sadece atama vardır başbakan atanmış genel başkan dün seçilmiştir. Tablo budur. Gerçekten dünkü tören demokrasiyi yönetmek amacıyla değil emir komuta zinciriyle makamları işgal etmek amacıyla kurgulanmış bir orta oyunundu gerçekten bir kavuk devir teslim töreni. Pişekarla kavuklu arasında bir orta oyunu gibi." şeklinde konuştu.

Yaşananların en başta parti kurucuları, kongre iradesine saygısızlık olduğunu anlatan Vural, "Bu yönüyle bakıldığında adete bir genel başkan seçilmiş ve başbakan atanmıştır. Oysa ortada bir cumhurbaşkanı vardır cumhurbaşkanının atama yetkisi varken müstakbel seçilmiş cumhurbaşkanı başbakanı da atadı kongre vardır o kongreyi de yaptı demokrasi böyle çalışmaz. Bunlarla ilgili elbette vatandaşlarımız gerekli değerlendirmeleri yapacaktır. Artık Türkiye’de saksı başbakan modeli başlamıştır. Bu tercih elbette Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tercihi olmuştur. Gerçekten bundan sonra Türkiye'de 2 başbakan 2 cumhurbaşkanı ve bir devlet iki paralel devlet vardır artık Erdoğan paralel hukuk ve paralel devlet yapılanması gerçekleştirilmek istenmektedir. Yapılması gereken demokrasi işletmek vatandaşların tercihlerine saygı duymak otoriter tepeden inme bir yaklaşım yerine bu mekanizmaların aracılığıyla hem demokrasiye sahip çıkmak hem de milletin hukukunu uygulamak gerekiyor. Maalesef ehliyet ve liyakat yerine ve kişisel sadakat siyaset yerine tepeden inme millet iradesi yerine bürokratik oligarşi tercih edildiği ortaya konuluyor." açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.