Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oda ve borsa seçimleri Nisan 2018’e ertelendi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, daha sağlıklı ve adil bir seçim sürecinin işletilmesi için tüm oda ve borsa seçimlerinin Nisan 2018’e ertelendiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2017 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2017 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, daha sağlıklı ve adil bir seçim sürecinin işletilmesi için tüm oda ve borsa seçimlerinin Nisan 2018’e ertelendiğini bildirdi.

Bakanlık olarak tüm seçimlerin sağlıklı ve adil bir ortamda yapılması sorumluluğunu taşıdıklarını belirten Tüfenkci, “Cumhurbaşkanımızın riyasetiyle hükümetimiz ekonomimizin gelişmesi yönünde iş dünyamızın yanında yer almaya devam ediyor. Bu nedenle 24.09.2017 tarihinde yayımlanan 10828 sayılı KHK ile seçme yeterliliklerinde bir değişiklik yaptık. Eskiden bir şirket kurulduğu gün oy kullanma hakkına sahip oluyor, seçilmek için ise en az 2 yıllık üye olması gerekiyordu. Yeni yaptığımız düzenleme ile artık seçme ve seçilme şartlarını eşitledik. Bundan böyle bir şirketin seçme ve seçilme hakkını kullanabilmesi için en az 2 yıl faaliyet göstermesi şartını getirdik. Seçim sürecine yaklaştığımız şu son aylarda birçok şikayet ve itiraz aldık. Muhtelif odalarda firma kuruluşlarında normalin çok üzerinde artışlar olduğunu tespit ettik. İçinden geçtiğimiz süreç, oda ve borsalarımızdan gelen şikayet ve talepler nedeni ile seçimlere 6 aylık bir erteleme kararı aldık” dedi.

Bakanlar Kurulunun, bugün de 10828 sayılı kararı ile 5174 sayılı kanuna göre kurulmuş tüm oda ve borsalarımızın Ekim-Kasım 2017 tarihinde tamamlanması gereken seçimlerinin Nisan 2018’e ertelendiğini belirten Tüfenkci, şunları kaydetti:

“Gelen yoğun itiraz ve şikayetleri daha sağlıklı değerlendirmek ve bazı oda borsalardan gelen talep doğrultusunda hükümetimiz 6 ay erteleme kararı almıştır. Daha sağlıklı ve adil bir seçim sürecinin işletilmesi için böyle bir değişiklik ve erteleme kararı alınmıştır. Nisan 2018’de tamamlanacak oda ve borsa seçimleri sonrasında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin seçimleri Mayıs 2018’de normal zamanında tamamlanacaktır. Tüm oda ve borsalarımıza bu kararın hayırlı olmasını temenni ederim.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.