Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O isim de Kılıçdaroğlu'nu aramış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pazar günü Yenikapı'da yapılacak 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
O isim de Kılıçdaroğlu'nu aramış
Karar sonrasında AK Partili yetkililerden Kılıçdaroğlu'na teşekkür açıklamaları geldi. Kararla ilgili dikkat çeken ayrıntılar da ortaya çıktı. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de Kılıçdaroğlu'nu arayarak mitinge katılmasının önemli olduğunu söylediği belirtiliyor. CHP lideriyle Başbakan Binali Yıldırım'ın bugün görüşme yapıp mitingin detaylarını konuştuğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun posterlerden konuşma sürelerine kadar protokolle ilgili hassasiyetlerini aktardığı, alanda Atatürk posterinden daha büyük bir poster olmaması gerektiğini söylediği belirtiliyor.

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün saat 11.00'de, 7 Ağustos'taki Yenikapı Demokrasi Nöbeti'ne katılımı değerlendirdiği toplantı sona erdi. MYK'da alınan karar neticesinde Kılıçdaroğlu pazar günü gerçekleştirilecek Demokrasi mitingindeki yerini alacak. CHP parti sözcüsü Selin Sayın Böke yaptığı açıklamada: "Darbe gecesi hangi gerekçeyle Meclis'te olduysak Pazar günü de o gerekçeyle parti olarak Yenikapı'da olacaktık. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da Yenikapı'daki mitingde olacaktır. Bu kararını da sayın Başbakan'a kendisi telefonla iletecektir" dedi.

ERDOĞAN DAVET ETMİŞTİ

Önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ardından Başbakan Binali Yıldırım CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu Yenikapı mitinginde konuşma yapmaya davet etmişti. CHP'den yapılan ilk açıklamada Kılıçdaroğlu'nun mitinge katılmayacağı ancak bir heyetin katılım sağlayacağı duyurulmuştu. MHP lideri Devlet Bahçeli ise teklifi kabul etmişti. Dün Bahçeli'ye teşekkür eden Erdoğan, CHP liderinin katılımını da arzu ettiğini söyledi. Başbakan Binali Yıldırım da Kılıçdaroğlu'na telefon ederek davetini yineledi. CHP MYK bugün Yenikapı davetini görüşmek üzere toplandı.

ABDULLAH GÜL DE TELEFON AÇMIŞ

Kılıçdaroğlu’nun 7 Ağustos’ta Yenikapı’da düzenlenecek mitinge katılma kararının ardındaki detaylar ortaya çıkmaya başladı.

CNN Türk’ten hande Fırat’ın verdiği bilgilere göre, Kemal Kılıçdaroğlu bu kararı vermeden önce Başbakan Binali Yıldırım’la bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayıp mitine katılmasının önemli olduğunu söylediği öğrenildi.

Yıldırım-Kılıçdaroğlu görüşmesinde ise mitingin detayları ele alındı. Atatürk posterinden daha büyük bir poster olmaması, parti bayrağı bulunmaması, konuşma süreleri konuşuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.