Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nur Serter: Başbakan hedef gösterdi, savcılığa suç duyurusunda bulunacağım

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün Samsun'da yaptığı konuşma ile şahsımı açıkça hedef gösterdiğini ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Mecliste basın toplantısı düzenleyen Serter,...

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2014 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2014 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün Samsun'da yaptığı konuşma ile şahsımı açıkça hedef gösterdiğini ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Serter, Davutoğlu'nun dün Samsun'da selefine yaranma kaygısıyla şahsını da hedef alan talihsiz bir beyanda bulunduğunu ifade etti. Başbakanın 12 yıllık AKP geleneğine sadık kalarak yalan, iftira ve karalama destanı haline getirdikleri, çiğnenmekten çürümüş ikna odası sakızı ile aylardır 'terör örgütü' diyemediği IŞİD'Ie olan ilişkilerini ve Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına sürükleyen dengesiz ve başarısız dış politika hezimetini türbanla örtmeye çalıştığını savunan Serter, yaşamı boyunca gerici ve bölücü terör örgütleriyle aynı yolda yürümediğini, onlarla gizli toplantılar yapmadığını, onlara maddi yardımda bulunmadığını, kimsenin dizi dibine çöküp emir ve talimat almadığını ifade etti.

Serter, şöyle devam etti: "Yönümü belirleyen her zaman Atatürk ilkeleri ve 6 ok oldu. Çok tehdit aldım ama tehditlerden korkmadım, geri adım atmadım ve susmadım, susmayacağım. Her zaman inandıklarımı savundum ve savunmaya devam edeceğim. Atatürk ilkelerini, laikliği, Anayasa Mahkemesi kararlarını savunmayı ve bir üniversite yöneticisi olarak uygulamayı teröristlik ilan eden bir Başbakan'ın varlığı bile Türkiye'nin nasıl bir maceraya sürüklendiğinin en açık göstergesi olmuştur. Başbakan yaptığı konuşma ile şahsımı açıkça hedef göstermiştir. Bunu tarihe bir not olarak düşüyor ve kamuoyunun dikkatlerine sunuyorum. Ayrıca Başbakan'ı, kişileri hedef gösteren, kışkırtıcı nefret söylemlerine ve gerçek dışı beyanlarına son vermemesi halinde altından kalkamayacağı bir sorumluluğun altına gireceği konusunda da uyarıyorum."

Bir soru üzerine Serter, hedef gösterildiğini ve bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.