Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Numan Kurtulmuş’tan ’Paralel Yapı’ Açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Paralel devlet yapılanması ile mücadele sadece bir tek toplantının konusu değildir, sadece hükümetin gündeminde olan bir konu da değildir. Devletin güvenlik sıralamasında öncelikli...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Paralel devlet yapılanması ile mücadele sadece bir tek toplantının konusu değildir, sadece hükümetin gündeminde olan bir konu da değildir. Devletin güvenlik sıralamasında öncelikli tehditlerden birisi olarak ele alınmış bir konudur" dedi.
Kurtulmuş, Kastamonu Dernekler Federasyonu’nun ev sahipliğinde bu yıl 12.’si düzenlenen "Başkent’te Kastamonu Günleri"nin Atatürk Kültür Merkezi’ndeki açılış törenine katıldı. Program öncesi girişte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında ilgili bakan ve bürokratların katılımıyla yapılan "Paralel Devlet Yapılanması ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı"na ilişkin soru üzerine, "Paralel devlet yapılanması ile mücadele hükümet programının içerisinde olmanın ötesinde bir devlet görevidir, devlet tedbiridir. Bu çerçevede Milli Güvenlik Kurulu’nda defaatle daha önceki toplantılarda paralel devlet yapılanması ile mücadele edilmesi için gerekli tedbirler konuşulmuş ve bunlar zaten devam eden bir süreçtir. İlgili bakanlıklar da ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında bu süreç ediyor. Bu sürecin takibiyle ilgili rutin bir toplantıdır, yoksa bu mücadele yeni başlatılmış bir süreç değildir. Devam etmekte olan sürecin gözden geçirilmesine yönelik bir toplantıdır" karşılığını verdi.
"TERÖR ÖRGÜTLERİ HALKI KORKUTMAK, YILDIRMAK, İÇİNE KAPATMAK İSTİYOR"
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dünkü grup toplantısında terör olaylarının ardından vatandaşlara "sokağa çıkın" çağrısı yaptığı hatırlatılarak, "Benzer bir çağrıyı da Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) ’Hayata sahip çık’ sloganıyla yeni bir kampanya hazırlıyor. Normalleşme ne zaman başlayacak?" sorusu üzerine Kurtulmuş, "Başından itibaren, hatta bazı çevreler bunu çok çarpıttılar. Terör örgütleri halkı korkutmak, yıldırmak, içine kapatmak istiyor. Terörün amaçlarından birisi de hükümetin yapmış olduğu icraatları, ekonomik faaliyetleri, reform faaliyetlerini, diğer normal yasama faaliyetlerini. Bu işlerin yapılmaması, hükümetin reform iradesinden vazgeçmesi, Türkiye’nin ekonomik gelişmesine dönük adımları atmaktan vazgeçmesini sağlamaya çalışıyorlar. Dolayısıyla burada terörün oluşturmaya çalıştığı bu psikolojik ortama ne millet olarak düşmemiz söz konusudur ne de hükümet olarak böyle bir halet-i ruhiye içerisine girmemiz söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.
"HER YER CIVIL CIVIL, HERKES SOKAKLARDA"
"Terörün en yoğun saldırdığı günlerde bile biz rutin olarak çalışmalarımızı yaptık, hem teröre karşı gerekli tedbirlerimizi alacak, ilave tedbirlerimizi alacak çalışmalarımızı ortaya koyduk hem de diğer çalışmalarımızı sürdürdük" diyen Kurtulmuş, "Çok şükür her yer cıvıl cıvıl, herkes sokaklarda. Dolayısıyla vatandaşlarımızın korkmadan, çekinmeden günlük faaliyetlerine, işlerine devam etmeleri hepimizin arzusudur. Bunu bir kere daha teyit etmek, kuvvetli bir şekilde toplumla paylaşmak için yapılmış olan bir çağrıdır ve ümit ediyorum ki olumlu sonuç verecektir. Tedbirler alınıyor, her türlü çalışmalar sürdürülüyor" açıklamalarında bulundu.
"TOPLANTIYI İLK SEFER OLUYORMUŞ GİBİ GÖRMEMEMİZ GEREKİYOR"
"Paralel Devlet Yapılanması ile Mücadele Koordinasyon Toplantıları devam edecek mi?" sorusu üzerine ise Kurtulmuş, "Paralel devlet yapılanması ile mücadele sadece bir tek toplantının konusu değildir, sadece hükümetin gündeminde olan bir konu da değildir. Devletin güvenlik sıralamasında öncelikli tehditlerden birisi olarak ele alınmış bir konudur. Dolayısıyla bu Milli Güvenlik Kurulu’nun tavsiye kararları çerçevesinde zaten sürdürülmekte olan bir süreçtir. Bunların bir kısmı bugün olduğu böyle daha geniş katılımlı toplantılar olur, bir kısmı zaten rutin olarak devam eden bir takım çalışmalar. Dolayısıyla bunu ilk sefer oluyormuş gibi görmememiz lazım" yanıtını verdi.
Kurtulmuş, açıklamalarının ardından "Başkent’te Kastamonu Günleri"nin açılışını gerçekleştirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.