Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Numan Kurtulmuş: ”İslam dünyasında kitabın yerini başka şeyler doldurmuş”

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İslam dünyasının köklerinden uzaklaştığını belirterek, “İslam dünyasında kitabın yerini ne yazık ki başka şeyler doldurmuş” dedi.Altınordu Belediyesi tarafından düzenlenen ve kitapseverlerin...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2017 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2017 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Numan Kurtulmuş: ”İslam dünyasında kitabın yerini başka şeyler doldurmuş”

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İslam dünyasının köklerinden uzaklaştığını belirterek, “İslam dünyasında kitabın yerini ne yazık ki başka şeyler doldurmuş” dedi.

Altınordu Belediyesi tarafından düzenlenen ve kitapseverlerin yazarlarla buluştuğu Ordu Ulusal Kitap Fuarı’nın 4’üncüsü açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, Ordu Valiliği koordinasyonunda Altınordu Belediyesi tarafından hazırlanan Ordu Ulusal 4.Kitap Fuarı, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katılımıyla açıldı.

Fuarın açılışında bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kitaptan uzaklaşan milletlerin yerlerde süründüğüne dikkat çekti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş konuşmasında, “Kitaptan uzaklaşıldığında, ilimden irfandan uzaklaşıldığında nasıl yerlerde süründüğümüzün şahidi olduk, görerek yaşıyoruz, yaşayarak görüyoruz. Toplumumuzun okuma alışkanlığı biraz düşük. Bunu yukarılara çekmemiz gerekiyor. Kitap okumada Japonlar biraz öne çıkar. Denilir ki, dünyada bir Japon yılda 25-30 adet kitap okur. Gerçekten iyi bir sayı. Peki, bizim milletimize ne kadar düşüyor? Söylemek üzüyor ama bizim ülkemizde bir kişiye 6 kitap düşüyor bir yılda” ifadelerini kullandı.

“İslam dünyası kitap okumayınca aslından uzaklaştı”

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş da kitap okumanın önemine dikkat çekti. Kurtulmuş, şöyle konuştu: “İslam dünyası maalesef köklerinden uzaklaşmış, aslından uzaklaşmış ve ne yazık ki kitabın yerini başka şeyler doldurmuş. Biz cihat meydanlarını, gazavat meydanlarını kitabın gölgesinde geçirmiş olan bir milletiz. Atalarımız dünyanın dört bir tarafında birçok yeri fethettiler ama fethetmelerinin sebebi kılıcın kitabın gölgesinde şekilleniyor olmasıydı. Kitaba ne kadar yakınlaşırsak aslımıza da o kadar yakınlaşıyoruz. Kitaptan ne kadar uzaklaşırsak aslımızdan o kadar uzaklaşıyoruz.”

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. 154 yayınevinin bulunduğu fuarın açık olacağı 10 günlük süre içerisinde 72 yazar okuyucuları ile buluşacak. Fuarda ayrıca Türkiye’nin önemli yazarlarının katılacağı söyleşilerde yer alacak.

Fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Ergün Taşçı, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk ve sayıda kitapsever ve öğrenci katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.