Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Numan Kurtulmuş: "İslam Dünyası Olarak İç Karartıcı Noktadayız"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bilimde, sanatta, fende, estetikte her alanda büyük tarihi başarılarımıza rağmen İslam dünyası olarak bugün fevkalade hazin ve iç karartıcı bir noktadayız" dedi.Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bilimde, sanatta, fende, estetikte her alanda büyük tarihi başarılarımıza rağmen İslam dünyası olarak bugün fevkalade hazin ve iç karartıcı bir noktadayız" dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İslam Medeniyet Üniversitesi ve Arap Üniversiteler Birliğince düzenlenen İkinci Türk-Arap Yükseköğretim Kongresi’ne katıldı. Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Numan Kurtulmuş, "Bilimde, sanatta, fende, estetikte her alanda büyük tarihi başarılarımıza rağmen İslam dünyası olarak bugün fevkalade hazin ve iç karartıcı bir noktadayız. İslam dünyası saydığımız bütün bu alanların hepsinde dünyayla kıyaslanınca oldukça geri bir noktadadır. İlk 500 üniversite arasına İslam dünyasından kaç tane üniversite vardır. Kaç tane üniversitemiz patent konusunda dünyanın sayılı ülkeleri arasındadır. Kaç tane öğretim üyemiz, kaç tane araştırmacımız dünyanın sayılı araştırmacıları arasında yer almaktadır. Baktığınız zaman bilimde, sanatta, tıpta, estetikte İslam dünyası eski dönemleriyle kıyaslandığı zaman geri noktadadır. İslam dünyası büyük iç çatışmaların, büyük hoşgörüsüzlüğün, büyük aşırılıkların içinde hazin sonuçlarla karşı karşıya kalmaktadır" dedi.
"BU SALONDA BULUNANLARIN BATI DÜNYASININ BİLİM ADAMLARINDAN NEYİ EKSİK"
İslam dünyasının güzel günlere ulaşacağını belirten Numan Kurtulmuş, "Terörle anılan Sudan, Somali neden önemli bilim merkezlerimizden biri olmasın. Allah aşkına bu salonda bulunanların temsil ettiği kitlenin Batı dünyasındaki bilim adamlarından neyi eksiktir. Fazlanız var eksiğiniz yok. Her türlü şeye sahipsiniz. Büyük bir birikime sahipsiniz. Çoğunda olmayan bir çok şeye de sahipsiniz ki onun adına da feraset deriz. Bu ferasetinizi bilimle sanatla, estetikle birleştireceksiniz ve İslam dünyası çok daha güzel günlere ulaşacaktır" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.