Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Numan Kurtulmuş: “FETÖ elebaşını iade etmek ABD’nin boynunun borcudur”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’i iade konusunda Amerika’ya yüklenerek, “Türkiye’ye ihanet hareketi içerisinde olan kişiyi Amerika’nın vermesi boynunun borcudur” dedi.Başbakan...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’i iade konusunda Amerika’ya yüklenerek, “Türkiye’ye ihanet hareketi içerisinde olan kişiyi Amerika’nın vermesi boynunun borcudur” dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, ziyaret ve toplantılara katılmak üzere geldiği Ordu’da Ünye ilçesinde düzenlenen bir toplantıya katıldı. Ordu Valiliği ile Elele Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Gençlerle Elele Projesi’nin kapanış etkinliğine katılan Kurtulmuş, burada bir konuşma yaptı. 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye’de son dönemin en büyük ihanet hareketi olduğunu belirten Kurtulmuş, bu ihaneti gerçekleştirenlerden ağır bir hesap soracaklarını söyledi. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e de hesap sorulacağını tekrarlayan Kurtulmuş, “Bu yaptıkları yanlarına mı kalacak? Hiç hesabı sorulmayacak mı? Hiç zannetmiyorum. Yaptıklarının hepsini burunlarından fitil fitil getireceğiz. Ayrıca bu örgütün başındakini, Pensilvanya’dakini inşallah Türkiye’ye getirip ona da hesap soracağız. Şimdi şunu dediğinizi duyar gibiyim. Amerika vermez ki? 15 senedir Türkiye’ye karşı böylesine bir ihanet hareketinin içinde olanı Türkiye’ye iade etmek Amerikalılar’ın boynunun borcudur. Bu kararı vermek zorundadırlar” diye konuştu.
“Darbe üreten sistemi değiştiriyoruz”
Türkiye’nin ‘darbeler ülkesi’ olarak anılmasının önüne geçeceklerini belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:
“Türkiye’de darbe üreten bir sistem var. Biz 60 darbesini görmedik. 60 darbesinde bu ülkede başbakan asıldı. 71’i hatırlıyoruz. 80 darbesini hatırlıyoruz. 1997 28 Şubat’ı hatırlıyoruz. Arada da irili ufaklı bir takım teşebbüsler oldu. Her darbeden sonra şunu söylediğimizi hatırlıyorum. ‘Artık Türkiye’de darbeler dönemi sona ermiştir’. Bakarsınız yine 3-5 sene sonra yine bir darbe teşebbüsü ya da darbe ortaya çıkar. Neden? Çünkü darbe üreten bir sistemimiz var da onun için. Sistemi bu anlamda demokratikleştiriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün kadrolarını bu memleketin bütün evlatlarına açıyoruz. Sağcı solcu, liberal muhafazakar, Alevi Sünni, Türk Kürt kimse, bu memlekette 79 milyon yurttaşımızın hepsi devletin bütün kadrolarına gelecek şekilde devleti şeffaflaştırıyoruz, sistemi demokratikleştiriyoruz.”
“TSK artık ikide bir darbe yapamayacak”
Türk Silahlı Kuvvetleri’ni de yeniden yapılandırdıklarını ve artık darbe yapılamayacağını vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:
“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeniden yapılanması yolunda adımları atıyoruz. Bundan sonra hiçbir kimse ‘bir gün olur da darbe yapabilirim’ diye bir fikri aklının ucundan dahi geçiremeyecek. TSK, tek görevi vatanı korumak olan bir kurum haline getiriliyor. Sınırlarımızı bekleyecek, bu memleketi koruyacak. Öyle ikide bir silahlı kuvvetler darbe yapmak için zemin olarak kullanılmayacak.”
“Yenikapı darbeye en büyük tokat olacak”
7 Ağustos Pazar günü Yenikapı’daki demokrasi nöbetini değerlendiren Kurtulmuş, “Yenikapı’daki toplantıya AK Parti, MHP ve CHP katılacak. Sayın Bahçeli daha önce katılacağını açıklamıştı. Kılıçdaroğlu da katılacağını açıkladı. Doğrusu da buydu. Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. İnşallah Yenikapı’da mili birliğimizi, beraberliğimizi arttıracağız. Böylece Türkiye’nin düşmanları korkacağı gibi Türkiye’nin dostları ve bu aziz millet sevinecek. 7 Ağustos Yenikapı demokrasi nöbeti, 15 Temmuz darbe girişimini tamamen ters eden ağır bir tokat olacak ve darbeciler bu yedikleri tokadı hayatları boyunca unutamayacaklardır” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.