Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Numan Kurtulmuş Fatsa’da Sahur Programına Katıldı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, “Esas mesela terör üzerinden Türkiye’yi bölmek, esas mesele Türkiye’nin güçlü, büyük bir devlet olmasına engel olmaktır” dedi.Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu’nun...

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Numan Kurtulmuş Fatsa’da Sahur Programına Katıldı
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, “Esas mesela terör üzerinden Türkiye’yi bölmek, esas mesele Türkiye’nin güçlü, büyük bir devlet olmasına engel olmaktır” dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu’nun Fatsa ilçesinde AK Parti Fatsa İlçe Başkanlığı’nın Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda düzenlediği sahur programına katıldı. Sahur programında Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, belediye başkanları, daire amirleri, parti yöneticileri ve çok sayıda Fatsalı vatandaş hazır bulundu. Ordu ve bölgesindeki 120 bin çiftçinin Alan Bazlı Destek paralarının ödenmeye başladığını belirten Kurtulmuş, “Seçim meydanlarında iktidar olduğumuzda Alan Bazlı Gelir Destek paralarını sürdüreceğiz diye söz vermiştik. 7 Haziran’dan sonra kurulan hükümetin aldığı ilk kararlardan birisi fındık da Alan Bazlı Gelir Desteği’nin sürdürülmesidir. Bu anlamda üreticilerimize destek ödemeleri başlanıldı. Her çiftçimiz bu paraları alacaklar. İnşallah bu paralar çiftçilerimizi rahatlatır. Sofraları bereketlenir” diye konuştu.
Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Kurtulmuş, “Ülkemiz üzerinde oyun oynamak isteyenler, bu birliğimizi, dirliğimizi dağıtmak isteyenler çeşitli vesilelerle Türkiye’ye karşı bir takım tertipleri sürdürüyorlar. Bunların en başında terör örgütleri üzerinden operasyonlar geliyor. Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu’sunda 22 Temmuz tarihinden itibaren başlayan, sadece orada değil aynı zamanda büyükşehirleri de içine alarak çok sayıda vatandaşımızın intihar saldırılarıyla hayattan kopmasına vesile olan bir seri saldırılarla karşı karşıya kaldık. İster adı PKK olsun, ister adı DAEŞ olsun bu örgütlerin hepsinin kimler tarafından nasıl kullanıldığını, yönlendirildiğini ve desteklendiğini biliyoruz. Ellerine imkanların verildiğini, nasıl sırtlarının sıvazlandığını, maddi ve silah olarak desteklendiğini biliyoruz. Esas mesele terör üzerinden Türkiye’yi bölmek, esas mesele Türkiye’nin güçlü, büyük bir devlet olmasına engel olmaktır. Bu sofralardaki dualarımız Yarabbi yeniden bu aziz milleti bir zamanlar dünyanın dört bir tarafında hakkı, hukuku, adaleti, insanlığı ve insafı yaymış olan bu aziz milleti yeniden güçlü bir hale getir. Yeniden Türkiye’yi güçlü büyük bir ülke haline getir. Bütün çabamız budur. Birilerinin çabası da Türkiye’yi mümkün olduğu kadar zayıflatmaktır. Zayıflatmanın yollarından birisi de içerde sıkıntılı problemli hale getirmektir. Terörle ayaklanma prangalar vurmak, insanların zihinlerini bulandırmak. Gönüllerini birbirinden ayırmak. Bu Ramazan bu ülkenin insanlarını gönüllerinin onarıldığı, yeniden birlik ve beraberlik hissinin kuvvetlendiği ortamdır. Bizim temel meselemiz hep beraber Allah’ın izini ile bu ülkede insanlarımız omuz omuza, yan yana, kol kola, gönül gönüle vererek yeniden güçlü büyük Türkiye’yi kurmaktır” diye konuştu.
“BU HÜKÜMET BİR İCRAAT, REFORM VE ATILIM HÜKÜMETİDİR”
Kurtulmuş şöyle devam etti:
“65. Hükümet ile Türkiye yeni bir döneme girdi. Bu hükümet bir icraat, reform ve atılım hükümetidir. Türkiye’nin yarım kalmış tüm meselelerini hızla tamamlayacağız. Türkiye’nin ekonomik olarak, siyasi ve hukuki olarak önünde ki programını inşallah harfiyen uygulayacağız. Ne kötü günler geçirdik, Gezi olayları, 17-25 Aralık olayları gibi. Türkiye, 7 Haziran’dan sonra bir bocalama dönemi geçirdi. Bu aziz millet arkamızda durarak 1 Kasım’da 7 Haziran’ın sonuçlarını düzeltti ve sağlam bir istikrarla aradığını ortaya koymuş oldu. Şimdi bizim vazifemiz de bizlere destek verenlerin hakkını vermektir. İstikrarlı bir ekonomi, istikrarlı bir siyaset ve ne yaptığını bilecek bir hükümet. Hükümetimiz ne yaptığını ve ne yapacağını biliyor. Türkiye’nin 2023’e kadar nereye kadar geleceğini, bunun sağlanması için hangi aşamaların süratle geçilmesi gerektiğini biliyoruz. Her gün, her ay ve her yıl neler yapacağımızın planlamasına sahibiz. Böylece çok hızlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Halkımızın bu desteğinin karşılığını hep birlikte vereceğiz. Ordu ilimizde bu anlamda güzel hizmetler aldı ve almaya da devam edecek. Ne isteniyorsa, ne yapılması gerekiyorsa ihtiyacımız neyse her güce sahibiz.”
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un konuşmasının ardından sahur programı Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu’nun duası ile son buldu. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Fatsa ilçesindeki sahur programının ardından Ünye ilçesine gitti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.