Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Numan Kurtulmuş: “1915’in Hakikatini Kim Öğrenmek İstiyorsa Hodri Meydan”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sözde Ermeni soykırımı tasarısının Alman Meclisi’nde kabul edilmesine ilişkin, “1915’in hakikati nedir, kim bunu öğrenmek istiyorsa hodri meydan. Bütün arşivlerimiz açıktır” dedi.Beyoğlu Belediyesi...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 23:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 01:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sözde Ermeni soykırımı tasarısının Alman Meclisi’nde kabul edilmesine ilişkin, “1915’in hakikati nedir, kim bunu öğrenmek istiyorsa hodri meydan. Bütün arşivlerimiz açıktır” dedi.
Beyoğlu Belediyesi tarafından Taksim Meydanı’nda semavi dinlerin temsilcilerinin ve iş, sanat spor ve siyaset dünyasının önde gelen isimlerinin buluştuğu iftar programı düzenlendi. İftara Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Bayoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Ermeni Patrikhanesi Dinlerarası İlişkiler Sorumlusu Episkopos Sahak Maşalyan, Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Başvekili Metropolit Yusuf Çetin, Azınlık Vakıflar Temsilcisi Laki Vingas, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İftar alanına gelen Kurtulmuş, vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Kurtulmuş, iftar sonrasında kürsüde yaptığı konuşmada Almanya’nın sözde Ermeni soykırımı tasarısını kabul etmesini siyasi sebeplere bağlayarak açıklamalarda bulundu. Konuşmanın ardından yakınlardaki bir otele doğru giderken otobüs durağında gördüğü vatandaşlara ve taksiciye selam veren Kurtulmuş, gençler ile de sohbet etti.
“HEPİMİZE VE ÜLKEMİZE İLAÇ GİBİ GELDİ”
Beyoğlu Belediyesi’ne düzenlediği iftar için teşekkür ettiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Türkiye’de herkesin terörle, bombayla ve ölümle meşgul olduğu şu günlerde hepimizin içinin kan ağladığı bir dönemde böylesine güzel bir Ramazan akşamında İstanbul’un merkezinde dostluk, barış kokan akşamı organize ettikleri için teşekkür ediyorum. Birlik beraberlik ve barış görüntülerine ihtiyacımız var. Bu akşam ki iftar ilaç gibi olur inşallah. Farklı dinlerden, farklı ırklardan insanların bir araya gelerek barışa ve esenliğe ellerini açarak dua etmeleri hepimize ve ülkemize ilaç gibi geldi” dedi.
“KİM BUNU ÖĞRENMEK İSTİYORSA HODRİ MEYDAN”
Sözde Ermeni Soykırımı Tasarısı’nın Alman Meclisi’nde kabul edilmesine ilişkin konuşan Kurtulmuş, "Birilerinin çıkıp bir asır önceki olayları kurcalayarak, zaten parçalanmış Ortadoğu coğrafyasını biraz daha lime lime etmesine izin vermeyiz. Bir asır evvel bu coğrafyada yaşanan acılar hepimizin ortak acılarıdır. O zamanki Müslümanların Ermenilerin yaşadığı acılar ortak acılarıdır. Kimse siyasi hesaplar uğruna o günkü defterleri açmana hakkına sahip değildir. 1915’in hakikati nedir, kim bunu öğrenmek istiyorsa hodri meydan. Bütün arşivlerimiz açıktır. Bir asır sonra Türkiye’ye hesap ödetmeye kalkmalarına bu millet müsaade etmeyecek. Bu millet bunlara asla prim vermeyecektir” şeklinde konuştu.
“ORTADOĞU’DA YAŞANAN ORTADOĞU’DA KALMAZ”
Taksim Meydanı’nda düzenlenen iftar programında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Ortadoğu’da yaşanan Ortadoğu’da kalmaz. İstanbul’da, İstiklal’de, Vezneciler’de, Mardin’de Brüksel’de, Paris’te patlayan bombalar her biri Ortadoğu’da yaşananların izdüşümüdür. Her biri dünyaya yayılan çöküşün ta kendisidir. 21. Yüzyılın Nuh Tufanı’nı yaşıyoruz. Bu Tufan’da Nuh’un gemisi insanlığın vicdanıdır. İnsanlık kurtulacaksa bu sofralara, can veren vicdanla, vicdanlarla kurtulacak" şeklinde ifadeler kullandı.
Çok güzel bir akşam olduğunu dile getiren Ermeni Katolik Lideri Levon Zekiyan, “Ben yurt dışındaydım bana iftar var dediler. Muhakkak yetişmeliyim dedi. Çok memnunum, inşallah hayırlı olur hem memleketimize, hem çevremize hem de bütün insanlığa ve dünyaya selamet getirir” dedi.
Bu iftar sofralarının teröre ve yaşanan olumsuzluklara karşı verebilecek en güzel cevap olduğunu belirten Selim Temurci, “Burada semavi dinlerimizin temsilciler, kardeşlerimiz, bütün İstanbul’umuza buradan haykırıyoruz. İstanbul ve Türkiye Bütün sorunların üstesinden gelir. Herkesin Ramazan’ı Şerif’i hayır olsun” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.