Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nükleer enerji yasa tasarısı TBMM gündemine taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi."Nükleer enerji yasa...

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2015 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2015 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

"Nükleer enerji yasa tasarısında bahsi geçen Plütonyum-239, Uranyum-233 gibi radyoaktif izotopların yalnızca nükleer silah programında kullanıldığı iddiası basına yansımıştır." diyen Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

Nükleer enerji yasa tasarısında bahsi geçen Plütonyum-239, Uranyum-233 gibi radyoaktif izotopların yalnızca nükleer silah yapımında kullanıldığı iddiası doğru mudur?

Bu izotopların, normalde amacı sadece nükleer enerji üreten santraller kurmak olan bir programda, santral yakıtı olan Uranyum-235 ve Uranyum-238 gibi izotoplarla aynı listede olmaması gerektiği iddiası doğru mudur?

Tasarının 3. Maddesindeki radyoaktif atık tesisi nihai bir depolama tesisi midir? Yoksa atıkların yeniden işlenerek içindeki Plütonyum-239’un çekildiği bir tesis mi olacaktır?

Nükleer Düzenleme Kurumu’nun Başbakan'a bağlı olmasındaki gerekçe nedir?

Kurumun başının, yani Başbakan'ın, kararlarının yerindelik denetiminin dışında tutulmasındaki amaç nedir?

Mali açıdan denetimin dışında bırakılmasıyla kurumun kara borsa alışverişlerine girebileceği iddiası doğru mudur?
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.