Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Myp Lideri Yılmaz: “Jong-un’un Yüzünde Bahçeli’nin Gençliğini Görüyorum”

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un’un yüzünde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gençliğini görüyorum” dedi.MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, “Kuzey...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2015 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2015 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un’un yüzünde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gençliğini görüyorum” dedi.
MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, “Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un’un yüzünde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gençliğini görüyorum” dedi. Yılmaz, “MHP tabanı MHP diye bir parti kalmadığını, bunun yerini Bahçeli diktatörlüğü aldığını görmeli artık. Bahçeli Tuğrul Türkeş’in olağanüstü kongre çağrısına cevap vermeli. Bahçeli, kimse kendini partiden üstün görmemeli derken bu kurala kendisini dahil ediyor mu acaba? Ediyorsa kendisine ömür boyu genel başkanlık yolunu açacak tüzük değişikliğini 2009 yılında bir gecede neden yaptı? Kurala göre MHP Genel Başkanlık süreci 5 dönemle sınırlandırılmıştı. Bu kural Bahçeli tarafından yıkılarak diktatörlük ilanının tescili olmuştur” ifadelerini kullandı.
“Diktatör değilim diyorsa seçim öncesi kongre yapmalıdır” diyen Ahmet Reyiz Yılmaz, “Sayın Bahçeli diktatör olmadığını ispatlamakla yükümlüdür. Bunun tek yolu kendisinden son derece rahatsızlık duyan parti tabanını rahatlatmak için seçim öncesi kongre yapıp kırdığı döktüğü dalları bir araya toplaması gerekmektedir. Aksi takdirde seçim sonrası yenilgi alan birisi olarak kongre salonuna girmeye dahi yüzü kalmayabilir” dedi.
Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bakın şu an itibari ile Sayın Bahçeli’nin genel başkanlığı hukuki bile değildir. Parti de hukuki olmayan bir tüzük değişikliğini genel başkanlık seçim gecesi bir operasyonla yapmıştır. Normalde 2009 tarihindeki kongredeki adaylığı kusurlu ve hukuk dışıdır. Erdoğan’ı diktatörlükle suçlayan Bahçeli, onun parti tüzüğüne olan bağlılığı ve cesaretinden feyiz almalıdır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.