Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Myp Lideri Yılmaz: “Etkisiz Bir Muhalefetin Kimseye Yararı Yok”

Muhafazakar yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunarak, “Kılıçdaroğlu anayasaya sahip çık, mahkeme başvurumuzu kamuoyuna duyur. Etkisiz bir muhalefetin kimseye yararı...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Myp Lideri Yılmaz: “Etkisiz Bir Muhalefetin Kimseye Yararı Yok”
Muhafazakar yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunarak, “Kılıçdaroğlu anayasaya sahip çık, mahkeme başvurumuzu kamuoyuna duyur. Etkisiz bir muhalefetin kimseye yararı yok” dedi.
Muhafazakar yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yazılı bir açıklama yaparak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulundu. Yılmaz yaptığı açıklamada, “Kılıçdaroğlu anayasaya sahip çık, mahkeme başvurumuzu kamuoyuna duyur lütfen” dedi.
“Parti olarak Anayasa Mahkemesin’e çok doğru bir başvuruda bulunduk” diyen Yılmaz, “Başvuru metnini Sayın Kılıçdaroğlu’na da ulaştırdık. Kendisinden beklentimiz bu başvuruyu Türk milletine duyurmasıdır. Fakat bu saate kadar kendisinin bir yardımını görebilmiş değiliz. Etkisiz bir muhalefetin kimseye yararı yok” ifadesini kullandı.
“GÜNDEM ANAYASANIN KORUNMASIDIR”
Kılıçdaroğlu, “Sayın Kılıçdaroğlu birinci gündemini anayasanın korunması ve Türkiye’de başkanlık sistemi ya da oldu bitti bir anayasa değişikliğinin olmasının yolunu açacak adımları önlemek olmalıdır. Bugün Türk milletinin sahip olduğu anayasa son derece sağlam bir anayasadır. Bu anayasa da 83. madde milletvekilleri dokunulmazlığı kaldırıldığında iddia ediyorum dünyanın en iyi anayasasına Türk milleti şu an itibari ile sahiptir” diye konuştu.
“KILIÇDAROĞLU’NU GÖREVE ÇAĞIRIYORUM”
Kılıçdaroğlu’nu göreve çağıran MYP Lideri Yılmaz, “Bugün bu anayasayı savunacak tek parti CHP ve Kılıçdaroğlu’dur. MYP olarak Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuruyu acilen inceleyip kamuoyu ile paylaşmalıdır. Bu başvuru çok sağlam hukuki temellere dayanmaktadır. Bu başvuruya sahip çıkmak Kılıçdaroğlu için bir görev olmalıdır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.