Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MYP Lideri Yılmaz: "Bahçeli gidecek. Çare yok"

Arşiv : Muhafazakar Yükseliş Partisi (myp) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Mhp'de Gelinen Son Duruma İlişkin Yaptığı Yazılı Açıklamada, "bahçeli Gidecek. Çare Yok" Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MYP Lideri Yılmaz: "Bahçeli gidecek. Çare yok"
Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, MHP’de gelinen son duruma ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Bahçeli gidecek. Çare yok" dedi.
MHP’de yaşanan kurultay süreci ile ilgili olarak Muhafazakar Yükseliş Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz yazılı bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamasında Meral Akşener’i eleştiren MYP Lideri Yılmaz, "Akşener’in hırsları muhalefet hareketin başarısını engelliyor. MHP değişim adına büyük bir ivme kazanmışken Akşener attığı her adımla Bahçeli’nin elini güçlendirmiştir. Öne çıkma gayreti muhalif hareketi kendine devşirme çabası tamamen Bahçeli lehine gelişmeler haline gelmiştir. Şimdi yeniden toplanacak imzalarda Akşener’e imza verenler artık diğer muhalif adaylara yönelerek bu değişim hareketini amacına uygun yürütmelidirler" dedi.
"Mesele genel başkanlık meselesi değildir"
Meselenin genel başkanlık olmadığını belirten MYP Lideri Yılmaz, "Muhalif hareket imza toplarken meselenin genel başkan değişimi değil vizyon değişimi olduğunu ve mevcut yapının muhakkak değişerek yeni bir anlayışın tesis edilmesi gerektiğini delegeye doğru bir üslup ile anlatmaları gerekmektedir" dedi.
Koray Aydın’ın adaylığına da değinen Yılmaz, "Koray Aydın birlik ruhunu koruyan akil önderdir. Muhalif hareketin içinde sayın Koray Aydın bu hareketin doğası gereği bir vizyon değişim hareketi olduğunu başından beri vurguladığını görmekteyiz. Bu görüş genişletilmeli ve delege üzerinde çağrı bu yönde geliştirilmelidir. Meral Akşener karşısında Bahçeli yine şanslı adaydır. Kısaca bu işin Akşener ile olamayacağı 19 Haziran’da tescillenmiştir" ifadelerini kullandı.
"Bahçeli gidecek. Çare yok"
Yılmaz, Devlet Bahçeli’ye de sert tepki göstererek, "Bahçeli gidecek. Çare Yok. Devlet Bahçeli, kusurları ve AK Parti’yi tek başına iktidarda tutma planlarını Akşener üzerinden kamufle etmeyi kısmen de olsa başarmıştır. Ama bu milletin daha fazla tahammülü kalmamıştır. Bahçeli artık milletin kaderini zehirleyen bir pozisyon tutmaktadır" dedi.
MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz yazılı açıklamasına şöyle devam etti: "Muhalefetten parti çıkmaz. Muhalif hareketten parti filan çıkmaz. MHP değişmedikçe çıkacak her parti ölü doğar. Bunlar yaşanmış tecrübelerdir. Bu nedenle herkes gücünü MHP içerisinde bir değişim için sonuna kadar kullanmalıdır. MYP olarak biz de bu yönde bir muhalif hareketi destekliyoruz. Akşener dışındaki değişim ruhuna saygılı adaylar desteklenerek ülkenin ve milletin önü derhal açılmalıdır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.