Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Myp Lideri Yılmaz: "Akşener Tam Bir Fırsatçı"

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Meral Akşener’i fırsatçılıkla suçladı.MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, MHP’deki kongre sürecini değerlendirdi. MHP Genel Başkan...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Meral Akşener’i fırsatçılıkla suçladı.
MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, MHP’deki kongre sürecini değerlendirdi. MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener’i fırsatçı olmakla suçlayan Yılmaz, "Düne kadar değil Bahçeli’yi eleştirmek, yanında durup muhalif olanları taşlayan başta Akşener olmak üzere bugün muhalif görüntü ile kendilerini ülkücü ilan etmeye çalışanları ibretle izliyorum" dedi.
Koray Aydın dışında bugün aday olanları başta Meral Akşener olmak üzere eleştiren Yılmaz, "2009 kongresinde ben değişim hareketi başlattığımda bunlar neredeydi. MHP saflarından ihracım için Bahçeli ile beraber attığı adımları hatırlatmak isterim. 2012 Kongresinde Koray Aydın’a destek olmaları durumunda Bahçeli’nin değişmiş olacağını bilenler, yıllardır muhalefet yapanların söylemleri üzerinde bugün fırsatçılık ve ikbal arayışı içindedir. Türk siyasetinde MHP çatısında beklenen değişimin olmamasının sorumlusu yine Akşener ve benzer isimlerdir" diye konuştu.
Koray Aydın’ın ülkücü davanın içerisinde yıllardır önemli yeri olan bir kişi olduğunu söyleyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Koray Aydın kırk yıldır bu davanın içinde Alparslan Türkeş döneminde Genel Sekreterlik, sonra MHP tarihinin en önemli Bakanlığını yapmış bir isim değil mi? Aynı Koray Aydın defalarca ısrarla Bahçeli karşısına değişim için dikilen ve bu çizgisini koruyan tek isim değil mi? 2012’de Koray Aydın aday olup az bir fark ile değişimi yapacakken yanında durmayan fırsatçılar, bugün hangi fırsatın semeresini devşirmeye çalışıyor hayretle izliyorum. Şimdi Devlet Bahçeli, Koray Aydın için değil de Akşener için mi ’ülkücü’ diyecekti? Koray Aydın’ın ülkücülüğü konusunda bir tartışma yok ta asıl bu akbaba zihniyetli Genel Başkan Adayı olanların kime ve neye hizmet ettiği irdelenmelidir."
MHP’de dönüşüm değil değişim gerektiğini savunan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Ben 2009 yılında MHP Genel Başkanlığına aday olduğumda MHP içerisinde hangi dinamikler çerçevesinde bir değişim olması gerektiğini her platformda dile getirdim. Bu değişim muhafazakar değerler üzerinde bir milliyetçi yükseliştir. MHP ideolojinin başlangıçta var olan ama korunamayan fabrika ayarlarından bahsediyorum. Ülkücüler bu değişimi muhakkak suretle Türk İslam Davası çerçevesinde başaracaklar. Biz de izlemekte ve gelişmeleri takip etmekteyiz. MHP içerisinde bir dönüşüm felaket ama bir değişim milletimizin mutlak zaferi olacaktır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.