Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Myp Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz’dan Meral Akşener’e Sert Tepki

MHP’deki kongre sürecini yakından takip eden eski genel başkan adaylarından Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Kurultay maksadı aşan hukuksuzluğa döndü. Akşener, hukuki olmayan yetkisiz işler yapıyor" dedi.MYP...

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Myp Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz’dan Meral Akşener’e Sert Tepki
MHP’deki kongre sürecini yakından takip eden eski genel başkan adaylarından Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Kurultay maksadı aşan hukuksuzluğa döndü. Akşener, hukuki olmayan yetkisiz işler yapıyor" dedi.
MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, MHP’de muhalif kanat tarafından gerçekleştirilen tüzük kurultayını değerlendirerek, MHP Genel Başkan Adaylarından Meral Akşener’e sert tepki gösterdi. MYP Lideri Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, "Kurultay maksadı aşan hukuksuzluğa döndü Akşener, hukuki olmayan yetkisiz işler yapıyor. Muhalif kanat tarafından büyük bir mücadele sonucu gerçekleştirilen tüzük kurultayı ne yazık ki bir kez daha Meral Akşener’in şahsi şov ve şahsi ihtiraslarına kurban gitmiştir. Kongre maksadını aşarak hukuki zeminden hukuki olmayan bir başka zemine kaymıştır" dedi.
"BU DEĞİŞİKLİKLER MAHKEME TALEBİ DEĞİL
MYP Lideri Yılmaz, tüzükte yapılan değişiklikleri de eleştirerek, "Bu değişiklikler mahkeme talebi değil Mahkeme Tüzük kurultayının toplanmasına ve partinin Genel Başkan seçiminin yapılacağı bir kongre tarihi belirlenerek kongrenin yapılması için karar vermiştir. Tüzük de bu kongrede buna müsaade ediyor. Alınan kararlar maksadı aşmış ve Genel merkez yönetimini tamamen Genel Başkan dahil lağvetmiştir. Bu kararların alınması için yetki de yok hukuki zemin de yok. Bahçeli’nin ihraç kararı bir kez daha haklılık kazanmıştır. Tüzük değişikliğinin hukuki karşılığı Genel Merkezi lağvetmek değil.Şimdi alınan kararlara göre Genel merkez yetkisiz ve işlevsiz bir kurum haline getirildi. Bu durum mahkemenin verdiği karara uygun değil. Mahkeme böyle bir yetkiyi zaten tanıyamaz. Zira imza toplamak sadece bir Genel Başkanlık seçimi yapabilmek için tüzük gereği bir işlemden ibaret olup bu minvalde yürümesi gereken bir süreçti. Bunun dışında partinin yönetimini tamamen iptal etmek ve başka kararlar almasını engelleyecek bir hukuki karar yok. Muhalif cephenin de bu kararı almaya hukuken de tüzük gereği de yetkisi yok" dedi.
"AKŞENER İHRAÇ OLACAK"
Muhafazakar Yükseliş Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Meral Akşener’in partideki durumunu değerlendirdiği yazılı açıklamasında, "Akşener ihraç olacak. MHP içerisinde yaşananlar ve Akşener senaryosu netleştikçe Bahçeli tarafından söylenenlerde ayağı sağlam şekilde yere basmaya devam ediyor. Tüzük kongresinde bir seçim tarihi belirlemesi gereken muhalefetin öne çıkmaya çalışan ismi Akşener, bunu yapmak yerine partiyi ele geçirme arzu ve isteğini bir adım daha ileri taşımış ve aldığı kararlar ile Genel Merkezin bütün yetkilerini elinden almıştır. Bu şartlar altında alınan kararların Bahçeli’nin de dediği gibi hukuken yok hükmünde olduğu konusu netlik kazanmıştır. Bir başka netlik kazanan konu da Akşener’in kimler tarafından nasıl ve hangi amaçla kullanıldığı meselesidir ki önümüzdeki günlerde bu konu Bahçeli tarafından kamuoyuna duyurulacaktır" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.