Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mustafa Destici: Tabanımızın onaylayacağı partilerle işbirliği yapabiliriz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ülkenin şartlarını göz önünde bulundurarak seçim işbirliğini sonuna kadar kovalayacaklarını söyledi. Destici, "Elbetteki tabanımızın onaylayacağı, milletimizin onaylayacağı...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2015 18:54
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2015 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mustafa Destici: Tabanımızın onaylayacağı partilerle işbirliği yapabiliriz
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ülkenin şartlarını göz önünde bulundurarak seçim işbirliğini sonuna kadar kovalayacaklarını söyledi. Destici, "Elbetteki tabanımızın onaylayacağı, milletimizin onaylayacağı siyasi partilerle işbirliği yapabiliriz. Bunu açık ve net söylüyorum. Bu konuda hiçbir tereddüdüm yok." dedi.

BBP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı İstanbul İl Teşkilatı tarafından bu ay Üsküdar’da gerçekleştirildi. Toplantıya BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP Genel Başkan yardımcıları ve BBP MKYK üyeleri katıldı. Destici toplantıda yaptığı konuşmada, çözüm sürecinden PKK’nın silah bırakmasına, Ermeni soykırımından seçim işbirliğine kadar birçok konuda hükümeti eleştirdi.

Destici, hükümetin Kürt sorunu yok cümlesini kendilerinden daha yüksek sesle söylediğini belirterek, "Türkiye hızla seçime doğru gidiyor. Bizim için daha önemli olan gündem maddeleri var. Devleti için, ülkesi için, milleti için siyaset yapan siyasi partileriz. Çok önemli iki gündem maddesi var; biri, adına çözüm süreci dedikleri ama bugün başlatanların bile bazı sözlerinden çark ettiklerini ya da çark etmek için bir yol aradıklarını fark ettiğimiz çözülme ve ayrışma süreci. Biz yıllardan beri Kürt sorunu yok dediğimizde bizi inkarcılıkla suçlayanlar bugün Kürt sorunu yoktur sözünü bizden daha gür sesle söylüyorlar. Biz İmralı canisiyle, onun Kandil'deki uzantılarıyla ya da onun siyasi uzantıları yani terörle müzakere olmaz. Terörle mücadele olur dediğimizde siz kan mı akmasını istiyorsunuz? Şehit mi gelsin istiyorsunuz diyenler bugün Dolmabahçe’deki görüntünün doğru olmadığını söylüyorlar." diye konuştu.

‘MİLLETE İFTİRA ATAN BAŞDANIŞMANINI DERHAL GÖREVDEN ALMALI’

İzleme komitesinin PKK’yı meşrulaştıracağını net bir şekilde ifade ettiklerini söyleyen Destici, "Bizi suçlamaya çalışanlar bugün izleme komitesinin doğru olmadığını, kökünden yanlış olduğunu söyleme noktasına geldiler. PKK, sınır dışına çekildi, silah bıraktı, eylemsizlik kararı aldı diyenler son bir hafta olmak üzere Dağlıca’da, Hakkâri ve Güneydoğu’daki saldırılara hiç tepki vermiyorlar. Yorum dahi yapamıyorlar. Biz dün nerede duruyorsak bugün de aynı yerde duruyoruz. Biz parti çıkarlarını öne koyarak siyaset yapmıyoruz. Ülkemizin, milletimizin ve devletimizin çıkarlarını öne koyarak siyaset yapıyoruz. Sözde Ermeni soykırımı Türkiye’nin önüne getirilecek. Ne acıdır ki siz cumhurbaşkanı, başbakan ve devlet olarak Ermeni soykırımı yoktur diyeceksiniz." şeklinde konuştu.

Millete iftira atan başdanışmanın derhal görevden alınmasını isteyen Destici, "Bütün dünya kamuoyunu inandırmaya çalışırken öbür taraftan sizin başdanışman pozisyonunuzdaki birisi gidecek İngiltere’de Lordlar Kamarası'nda soykırımı tanıdığını ve artık soykırım kelimesini kullandığını söyleyecek. Bu ne yaman çelişkidir. Bu nasıl bir tezattır. Eğer Davutoğlu sözde soykırım olduğuna gerçekten inanıyorsa ve bütün bu dünyaya bunu inandırmaya çalışıyorsa o zaman ilk yapması gereken şey 'ülkemiz, devletimiz, Türk milleti ve Osmanlı Ermeni soykırımını yapmıştır' diyen, bu büyük millete iftira atan başdanışmanını derhal görevden almalı ve bunun için de aldığını millete açıklamalıdır. Bundan sonra söyleyecek sözlerinin ülkemiz ve dünya kamuoyunda bir geçerliliği kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

PKK’nın silah bıraktığının tamamen yalan, aldatmaca ve kandırmaca olduğunu belirten Destici konuşmasını şöyle sürdürdü: "PKK, bütün unsurlarıyla sınırlarımız içerisinde. Ve eskisinden daha güçlü şekilde Türkiye sınırları içinde. Her noktadan her an bir eylem yapabilecek kapasitede olduğunu da son yaptığı eylemlerde gösterdi. Aslında Türkiye’yi yönetenlere de gözdağı veriyor. Diyorlar ki sen benim taleplerimi kabul etmezsen ve benim taleplerimden vazgeçtiğini anlarsam derhal eyleme başlarım ve seçim öncesinde de Türkiye’yi huzursuz hale getiririm ve terör olaylarına başlarım. Senin sürdürmüş olduğun sürecin boş olduğu açığa çıkar. Büyük bir oy kaybına uğrarsın. Bunu açık ve net bir şekilde gösteriyor."

‘TABANIMIZIN ONAYLAYACAĞI SİYASİ PARTİLERLE İŞBİRLİĞİ YAPABİLİRİZ’

Tabanın onaylayacağı siyasi partilerle işbirliği yapabileceklerinin altını çizen Destici, "Bugün bazı gazetelerde de var seçim işbirliğiyle ilgili. Bizim doğru anlaşılmamız lazım. Biz bu konuda hiç kimsenin spekülasyon yapmasını istemiyoruz. Bazıları bizim ağzımızdan bir takım yorumlar yapıyorlar. Bizim söylemediğimiz sözleri yorumlamaya çalışıyorlar. Bizim seçim işbirliğiyle ilgili düşüncelerimizi ve sözlerimizi başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. Ve itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Biz BBP olarak seçimlere hazır bir partiyiz. Milletin talebini, kamuoyunun talebini görmezden gelemeyiz. Ebetteki tabanımızın onaylayacağı, milletimizin onaylayacağı siyasi partilerle işbirliği yapabiliriz. Bunu açık ve net söylüyorum. Bu konuda hiçbir tereddüdüm yok. Ülkemizin içinde bulunduğu şartları da göz önüne alarak geldiğimiz noktada bunu sonuna kadar kovalayacağımızı ifade ediyorum. Ama bazı aklı evveller, bazı siyasi ahlaktan yoksun olanlar sırf kendi menfaatleri için, kendileri bir taraflara yaranmak adına ya da aday adayı oldukları partide adaylıklarını kesinleştirmek adına bir takım yorumlar yapıyorlar seçim işbirliği hakkında. Bunlar iftiradır. Bu iftirayı atanları müfteri olarak nitelendiriyorum. Bu iftiralarını ispatlamazlarsa, delillendirmezlerse onlar bu dünyanın en alçak ve en müfteri insanlarıdır." sözlerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.