Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müjde! Radar tuzağı sona erdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir yılda 500 bin vatandaşın canını yakan elektronik radar sistem uygulamasının kaldırıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2016 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2016 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Müjde! Radar tuzağı sona erdi
 Soylu, “Hükümetimiz yeni bir düzenleme yapmış. Bugün Maliye Bakanlığı ile Bakanlığımız arasında 11 gün içerisinde yürürlüğe girmesi beklenen protokolü imzaladık. Tuzak radar uygulaması, elektronik radar uygulaması sona ermiştir” dedi.

Tuzak radar oyunuyla 1 yılda 500 bin ceza
Pilot bölgelerde, sürekli değişen hız limitleri nedeniyle ‘uyulması neredeyse imkansız’ olan radarlar, sürücülere tuzak sistemine dönüşmüştü. 1 yıl içinde 500 bine yakın araç bu yüzden ceza yedi.

Çorum, Ordu ve Edirne gibi pilot illerde hizmete giren Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) sürücülere ‘hız sınırı’ oyunlarıyla adeta tuzak kuruyordu.

Ordu’da 18 Kasım’da hizmete giren TEDES, Ünye ilçesi girişinden başlayarak kurulan 9 kule radar cihazı ile 11 araç plaka tanıma sistemi ışık ve hız ihlallerini görüntülü ve fotoğraflı olarak tespit ediyor. Ordu’dan sonra pilot bölge olarak seçilen bir diğer bölge de Çorum’un Osmancık ilçesi. Yolu Osmancık’a düşen veya orada her gün yolculuk yapan Osmancıklılar radar cezalarından bıkmış durumda. Kilit noktalara, adeta bir tuzak gibi kurulan radarların korkusundan arabasını itenler var.



HIZ LİMİTİ BELLİ DEĞİL

Sistem nedeniyle, radarın bulunduğu yoldan geçen sürücüler, ceza yemeden kurtulamıyor. Çünkü tabelada 110 kilometre olan hız limiti, 150 metre sonra 50’ye ya da bir anda 30’a inebiliyor. TEDES tuzaklarıyla 280 TL’den başlayıp 4 bin 500 TL’ye kadar radar cezası yiyen dahi var. Sistem pilot illerde 1 yılda 50 bine yakın araca ceza kesti. Eğer bu uygulamada bir değişme söz konusu olmazsa, pilot bölge Osmancık’taki bu uygulama tüm Türkiye’de yapılacak. Bazı vatandaşların şikayetleri şöyle:

- Cemal Kalem: Kastamonu’dan fındık toplamaya geldim. 15 günde bin 300 TL kazandım aynı sürede 4 bin 200 TL ceza yedim. Oğlum ve eşim hasta. Bu parayı ödersem kışın aç kalırız.

- Hakan Alparslan:
Giresun’dan Ankara’ya giderken sadece bir defada bin 500 TL ceza ödedim. Süleyman Kalyoncu: İstanbul’dan Rize’ye gidip dönüşümde, Ordu geçişlerimde, toplam 2 bin 200 TL tutan 6 ayrı radar cezası yedim. Ordu’dan geçerken artık yürümemiz lazım.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.