Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muğla koylarının ihaleyle kiralanması Meclis gündeminde

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, Muğla'da "Göcek koyları" olarak bilinen Bedri Rahmi, Akbük, Göbün ve Küçük Sarsala koylarını ihaleyle kiraya vermesi, Meclis gündemine taşındı. CHP Milletvekili Ömer Süha Aldan, Bakan Veysel Eroğlu...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, Muğla'da "Göcek koyları" olarak bilinen Bedri Rahmi, Akbük, Göbün ve Küçük Sarsala koylarını ihaleyle kiraya vermesi, Meclis gündemine taşındı. CHP Milletvekili Ömer Süha Aldan, Bakan Veysel Eroğlu tarafından yazılı olarak cevaplanması talebiyle bir soru önergesi verdi.

Fethiye Körfezi'ndeki dört koyun, Türk yat turizminin temel durak noktalarından birini oluşturduğunu ve her yıl yerli yabancı on binlerce denizciye hizmet verdiğini belirten Milletvekili Aldan, "Bu dört koy, daha önce İl Özel İdaresi tarafından kiraya veriliyor ve yaklaşık 30 yıldır yöre halkı tarafından işletiliyordu. Buraları işleten aileler, yıllardır su, elektrik, yol olmayan bu koylara, kazançlarının önemli bir bölümüyle yatırım yaptılar. 7-8 kilometre mesafeden su getirdiler, güneş enerjisiyle elektrik üretmeye başladılar. Koyların her yıl kara ve deniz temizliğini yaptılar. Büyükşehir Yasası'yla Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi gereken bu yerler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na devredildi. Şimdi ise ihaleyle işletmeye açılmak isteniyor. Şimdiye kadar bu koyları işleten ailelerin, ihale bedellerini karşılaması mümkün görünmüyor." dedi.

Milletvekili Aldan, çevre kuruluşlarının kâr hırsıyla işletilecek olan bu koyların doğal güzelliklerinin yok edileceği yönünde endişeleri olduğunu aktararak, "Özelleştirilmesi halinde işletme ve kira giderleri artacağı için kullanan yatçıların burayı terkedeceği ve Yunan kıyılarına gideceği yönünde kaygılar dile getirilmektedir. Bu bilgiler ışığında, Göcek koyları diye anılan Bedri Rahmi, Akbük, Göbün ve Küçük Sarsala koylarının özelleştirilmesinin gerekçesi nedir? Bugüne kadar buraları işleten ve büyük yatırımlar yapan ailelerin mağduriyeti nasıl giderilecek? Bugüne kadar doğal haliyle korunan bu koyların özel sektöre açılmasıyla yeni tesisler kurulacağı ve doğal yapısının bozulacağı yönünde yapılan eleştirileri gidermek için ne gibi çalışmalar yürütüyorsunuz? İhale için belirlenen bedeller yüksek olduğu için bu koyların kimlere verileceği önceden belirlenmiş şeklinde iddialar ortaya atılmaktadır. Bu söylentilerin son bulması için ne gibi önlemler alınmıştır?" şeklinde sorular yöneltti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.