Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'MİT raporları ile memur alımı' iddiası Başbakan Davutoğlu'na soruldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na memur alımlarında MİT raporlarının da dikkate alındığına dair iddiaları sordu.Başbakan Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye...

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2015 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2015 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na memur alımlarında MİT raporlarının da dikkate alındığına dair iddiaları sordu.

Başbakan Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi veren Tanrıkulu, "İçişleri Bakanı Lütfi Elvan'ın Başta Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı olmak üzere önemli kademelerde cemaat kadrolaşması olduğu gerekçesiyle yeni memur alımlarında güvenlik soruşturması yanında MİT raporlarına da bakıldığı yönünde ifadeleri basında yer almıştır." dedi.

CHP'li Tanrıkulu bu kapsamda Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:

Basında yer alan ve memur alımlarında MİT raporlarının da dikkate alındığına dair iddialar doğru mudur?

Bu iddialar doğruysa, MİT memurlar hakkında rapor mu düzenlemektedir? Şu ana kadar kaç memur hakkında MİT raporu hazırlanmıştır ve bu raporlar hangi içeriğe/kriterlere göre hazırlanmaktadır?

MİT tarafından yurttaşlar hakkında rapor düzenleniyorsa, anılan raporları hangi gerekçeyle ve hangi hukuki dayanakla düzenlemekte ve saklamaktadır?

Fişleme anlamına gelen MİT raporları memur alımı dışında başka nerelerde kullanılmaktadır?

Yasaya aykırı olarak fişleme sonucunu doğuran raporları düzenleyen, saklayan ve bu raporları kullanan kişiler hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır?
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.