Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Beyazıt, Vakıflar Haftası etkinliğine katıldı

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt, “Vakıflar eliyle 2 tane üniversite kuruldu. İstedim ki bu üniversiteden yeni Mimar Sinanlar çıksın. Fatih’in kurduğu bu üniversiteden hukukçular çıksın. Abdülhamid gibi diplomatlar çıksın”...

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2016 21:58
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2016 21:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt, “Vakıflar eliyle 2 tane üniversite kuruldu. İstedim ki bu üniversiteden yeni Mimar Sinanlar çıksın. Fatih’in kurduğu bu üniversiteden hukukçular çıksın. Abdülhamid gibi diplomatlar çıksın” dedi.
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Eski Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, Vakıflar Haftası dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Karabüklüler Vakfında düzenlenen programa TBMM eski Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin de katıldı. Programda yaptığı konuşmada vakıfların Türk medeniyetinde tüzel kişilik kazandığının altını çizen Beyazıt, “Bizim medeniyetimizde vakıf tüzel kişilik kazanmıştır. Vakıf şahsiyet ve kişilik kazanmıştır hatta öyle bir hal almıştır ki vakıf olduğu zaman kimse dokunamaz kimse burayı yok edemez. Eğer bir vakıf bir kuş evi yapmışsa siz onu camii yapıyorum diyemezsiniz. O vakıf kendi parasını nereye hasretmişse siz o gayeyi kıyamete kadar yaşatmak zorundasınız” şeklinde konuştu.
Pek çok amaca hizmet veren vakıfların varlığından bahseden Beyazıt, “Çocukları pikniğe götüren vakıf kuruluyor, İstanbul’a temiz hava aldırma vakfı kuruluyor. Elma bahçesinden elma toplattıran, hasta leylekleri koruyan, göçmen kuşlar için vakıflar kuruluyor, mesela dar-ül miyavlar, dar-ül havhavlar var” dedi.
Vakıflar Genel Müdürlüğü döneminde vakıflar eliyle kurulan eğitim kurumlarına değinen Beyazıt konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Vakıflar Kanun’unda yer alan en önemli şey şuydu; ‘Vakıflar her türlü eğitim kurumlarını açar.’ O zaman mecliste kıyametler kopuyordu ve onun sonucunda 2 tane üniversite kuruldu. Birisi Bezm-i Alem Üniversitesi’dir, birisi de Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’dir. Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’ni 3 vakfa kurdurduk. Biri Mimar Sinan Vakfı, Abdülhamid Salih, 2. Abdülhamid Vakfı ve üçüncüsü de Fatih Vakfı. Mimar Sinan’ın girmediği yer kalmamış. İstedim ki bu üniversiteden yeni Mimar Sinanlar çıksın. Fatih’in kurduğu bu üniversiteden hukukçular çıksın. Abdülhamid gibi diplomatlar çıksın.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.