Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Alpay Elazığ’da

Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Şuay Alpay, Türkiye’nin terörle mücadele konusunda olağanüstü bir süreç yaşadığını belirterek, mücadelenin terörün bütün unsurlarının ülke topraklarından ayrılmasına kadar devam edeceği vurguladı.Milli...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2016 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Alpay Elazığ’da
Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Şuay Alpay, Türkiye’nin terörle mücadele konusunda olağanüstü bir süreç yaşadığını belirterek, mücadelenin terörün bütün unsurlarının ülke topraklarından ayrılmasına kadar devam edeceği vurguladı.
Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Şuay Alpay, birtakım ziyaretlerde bulunmak için Elazığ’a geldi. AK Parti Elazığ İl Başkanlığını ziyaret eden Alpay, İl Başkan Vekili Şerafettin Yıldırım, Kadın Kolları Başkanı Gülersem Çopur ve partililerle bir araya geldi. Burada konuşan Alpay, Türkiye’nin terörle mücadele konusunda olağanüstü bir süreç yaşadığını belirterek, “AK Parti olarak, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, başbakanımız ve devletin, siyasetin tarafında bulunan arkadaşlarımız terörle mücadelede kararlılıkla, terörün bütün unsurlarının ülke topraklarından ayrılmasına kadar mücadele ederek onların bütün etkinliklerini kırıncaya kadar terörle mücadelemiz devam edecek. Bu konuda kararlılığımızda hiçbir değişiklik yok" dedi.
Türkiye gibi büyük ve güçlü bir ülkenin karşı karşıya olduğu terör meselesinde arzularının şehitler ve gazilerin olmaması olduğunun altını çizen Alpay, “Ancak bu mücadele bu tür tabloları ortaya çıkartıyor. Elazığ’ımızda da şehitlerimiz oluyor. Şehitlerimizin aileleriyle de görüşüyoruz. Rabbim onlara da sabır versin. Bu konudaki devamlılığımız için onlar bize büyük güç veriyorlar. Şehit aileleriyle görüştüğümüzde bu konudaki kararlılıklarını açık ve tereddütsüz ifade ediyorlar. Bu gerçekten terörle mücadelede devletimize, milletimize büyük güç veriyor. Tabi arzumuz bütün sonuçlarıyla terör bu aziz topraklardan bütünüyle uzaklaşması ve Türkiye’ye olan tehdidin tamamıyla bitmesidir. Ama bulunduğumuz coğrafya, bölgesel şartlar, jeopolitik konum bu konuda buna çok izin vermiyor. Biz milletimizle 78 milyon tek bilek, tek yürek olarak aynı noktada, aynı hassasiyetle ve aynı duygu yoğunluğuyla bu meseleye bakarak mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Terörle mücadeleye devam ederken özellikle savunma sanayi tarafında bu mücadeleye katkı vermek için olağan üstü bir çaba var" diye konuştu.
“Rus pilotlarla ilgili talepleri değerlendireceğiz”
Türkiye’nin komşularıyla iyi ilişkiler geliştirmek için özel çabalar sarf ettiğini aktaran Alpay, şunları kaydetti:
“Uluslararası diplomaside sürekli dostluk ve sürekli düşmanlık yoktur. Ülkelerin milli menfaatleri ve çıkarları vardır. Milli menfaatleri ve çıkarları doğrultusunda uluslararası ilişkileri organize edersiniz. Bizim şuanda özellikle Suriye ile ilgili tavrımız açık ve net. Rusya bizim için kültürel ve tarihi bağlarla bağlı olduğumuz özellikle dost olarak kabul ettiğimiz ülkelerden biri ve onlarla önemli işleri birlikte yaptık. Bizim beklentimiz Rusya ile yeniden eski ilişkilerimizden daha canlı ve yüksek potansiyel olan ilişkilere geçebilmektir. Cumhurbaşkanımızda son mektubuyla atması gereken adımı attı. Rus tarafının da bu konuda yaptığı açıklamaları da değerlendiriyoruz. Hayatını kaybeden pilotla ilgili olarak insani ölçüde bununla ilgili talepleri değerlendirme söz konusu olacaktır. Ama Rusya’nın Türkiye ile ilişkilerinin normalleşmesi için bunun şarta bağlanması resmi olarak değerlendirilmesi yapılabilir. Bizim arzumuz Rusya ile yeniden ilişkilerimizi güçlendirilmesi ve ticaret hacmini artırarak devam etmesidir. Bölgede yaşanan IŞİD terörü, Suriye’deki Esad rejiminin yaratmış olduğu derin kriz Rusya’yı daha dikkatli davranmaya sevk etmelidir. Türkiye ile olan gelişmeleri şarta bağlamak bana göre çok akıllıca bir yaklaşımda değil.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.