Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Savunma Bakanı: Bedelli askerliğe şu ana kadar 20 bin 678 kişi başvurdu

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerliğe şu ana kadar 20 bin 678 kişinin başvurduğunu açıkladı. Meclis'teki bütçe görüşmelerinde konuşan Yılmaz, bugüne kadar 68 ülkeyle askerî alanda eğitim, teknik ve bilimsel iş birliği...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 19:41
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 19:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerliğe şu ana kadar 20 bin 678 kişinin başvurduğunu açıkladı.

Meclis'teki bütçe görüşmelerinde konuşan Yılmaz, bugüne kadar 68 ülkeyle askerî alanda eğitim, teknik ve bilimsel iş birliği anlaşması, 60 ülkeyle savunma sanayi iş birliği anlaşması, 53 ülkeyle de askerî eğitim iş birliği anlaşması imzalandığını ifade etti.

Orta Asya, Kafkasya, Balkanlar ve Afrika'da tarihî dostluk ve kardeşlik bağlarımız bulunan birçok ülkeyle 1992 yılından itibaren askerî yardım faaliyetlerinin de sürdüğünü anlatan Yılmaz, bu kapsamda, 2013 yılında 15 ülkeyle askerî, mali iş birliği anlaşması ve nakdî yardım protokolü imzalandığını ve hâlen, 2014 yılı için, 16 ülkeyle söz konusu anlaşmaların akdedilmesi faaliyetlerine devam edildiğini vurguladı.

Bu yılın başından itibaren vatan görevi kapsamında yerine getirilen 15 aylık askerlik süresinin 12 aya indirildiğini anlatan Yılmaz, "Vatandaşlarımıza e-devlet üzerinden askerlik şubelerine gitmeden randevu alabilme, askerlik durum belgesi alabilme ve sevklerine ilişkin işlemlerini yapabilme imkânı sağlanmıştır. Ayrıca, askere gidecek vatandaşlarımız yol ve yemek bedellerini de PTT şubelerinden alabilmektedir. Silahlı Kuvvetlerimizin teknolojik kapasitesinin güçlendirilmesiyle toplumdaki talepleri de göz önüne alarak bedelli askerlik yasası çıkartıldı. İlgili kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki ay içinde başvuran ve 1 Ocak 1988 tarihi dâhil olmak üzere bu tarihten önce doğan yükümlüler ile yaş şartı aranmaksızın 'Askerliğe elverişli değildir.' sağlık raporu alanlar için bedelli askerlik seçeneği yükümlülere sunulmuştur. Başvuranlar, 18 bin Türk lirasını ödemeleri şartıyla askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklardır. Bugün saat 16.45 itibarıyla bu seçeneğe başvuranların sayısı 20 bin 678 kişi olmuştur. Bedelli askerlik uygulamasından yararlanmak isteyen yoklama kaçağı ve bakayalar hakkında idari ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmayacak, başlatılmış olanlar sona erdirilecek ve bu suçlara ilişkin kesinleşmiş idari para cezaları da tahsil edilmeyecektir." diye konuştu.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.