Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli İttifak’ın Isparta Mitingi

Eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak Isparta’da seçmene seslendi.Hükümet Meydanı’nda yapılan miting bir saatlik gecikmeyle başladı. Mitingden önce meydanı dolduranlar şarkılarla coştu....

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 20:29
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 20:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak Isparta’da seçmene seslendi.
Hükümet Meydanı’nda yapılan miting bir saatlik gecikmeyle başladı. Mitingden önce meydanı dolduranlar şarkılarla coştu. Genel Başkanlar, seçmenlerin üzerlerine gül yaprağı attı.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, gül gibi güzel insanların bulunduğu bu şehirde olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Bize diyorlar ki neden ittifak bizde ülkede manevi çöküntüye, ahlaki yozlaşmaya, milli kokuşa isyan olarak milli ittifak diyoruz. Gelir dağılımındaki adaletsizliğe dur demek için ittifak diyoruz. 12 milyon çalışanın yarısı asgari ücretli, 12 milyon emeklinin 8 milyonu açılık sınırı altında maaş alıyor. İşsizlik Isparta’da yüzde 18. Ama gerçek rakamlarla ülkede yüzde 20 Isparta’da yüzde 30’un üzerinde, İşte buna son vermek için milli ittifak diyoruz. Yargıda adaleti sağlamak herkese adalet ve herkesin adalet önünde eşit olacağı bir Türkiye için ittifak diyoruz. Türk İslam coğrafyasındaki kan ve gözyaşını durdurmak için ittifak diyoruz" dedi.
Türkiye’nin halen darbe anayasasıyla yönetildiğini belirten Destici, "İktidarlar bu darbe anayasasını değiştirmediler. AKP iktidarına siz tek başına anayasayı değiştirecek çoğunluğu verdiniz ama değiştirmedi. 3 seçim milleti oyaladılar. Şimdi yetki verirseniz demokratik sivil anayasa yapacaklarmış. Yapmayacaklar. Bu millet artık size kanmayacak” dedi.
“ÜLKEMİZ DEVLETİMİZ İÇİN TEK ÇIKIŞ YOLU VAR O DA MİLLİ İTTİFAK”
Türkiye’de adaletsiz seçim sistemi olduğunu meclisteki üç partinin 530 milyon TL alırken kendilere tek kuruş verilmediğini savunan Destici, "Biz ne zaman ittifakı kurduk, Cumhurbaşkanı sahalara indi. Halbuki ettiği yemine sadık kalıp tarafsız olması gerekiyor. Tüm partilere eşit mesafede durması gerekiyor.
Bugün ülkemiz devletimiz için tek çıkış yolu var o da Milli ittifak. AKP ile HDP işbirliği içinde. O nedenle AKP’ye verilen her oy HDP’ye verilmiş, HDP ye verilen her oy da PKK’ya verilmiş demektir. CHP’nin durumu malum. Bizim gündemimizde zaten yok. MHP’nin tabanı bizim gönüldaşlarımız ülküdaşlarımız. Bizler onların bu seçimde iktidar olmak için yola çıkan milli ittifaka oy vermeye çağırıyoruz. MHP’li kardeşlerimiz siz üzerine düşeni yaptınız diyor. Evet biz hiç bir kompleksin içinde olmadık. Üstelik sizin çatınızda birlikte olalım dedik. Asla pazarlık içinde olmadık Ama ona rağmen kabul görmedik. Türk milliyetçilerinin adresi bu seçimde Milli İttifak olacak. 13 senedir millete verdiği sözü tutmayan AKP’ye değil milli ittifaka oy vermeye çağırıyorum" dedi.
“MAAŞLARA YÜZDE 50 ZAM YAPACAĞIZ”
13 senede Isparta’nın küçüldüğünü 5 vekil çıkaran ilin şimdi 4 vekil çıkardığını kaydeden Destici, "Biz Isparta’ya hep birlikte sahip çıkacağız. 12 milyon ev hanıma 300 TL aylık, çocuk başına 100 TL vereceğiz. Okullarda öğle yemeği servis bedava olacak. Çalışan emekli ayrımı yapmadan herkese iki bayramda ikramiye verilecek. Maaşlara yüzde 50 zam yapacağız. Asgari ücreti çatlasalar da patlasalar da işçileri azarlasalar da bin 500 TL yapacağız. Taşeron işçi kardeşlerimizi kadroya alacağız. Evet bunlar yapmadı. Ama biz yapacağız. Bu ülkeyi darbe yasalarından kurtaracağız. Sivil demokratik anayasayı hep birlikte yapacağız. Terörü sonlandıracağız. PKK diye bir şey bu ülke duyulmayacak. Bu ihanet şebekeleriyle pazarlık ederek değil o bölgedeki kardeşlerimizle el ele tutuşarak bu ateist takımının hakkından geleceğiz" diye konuştu.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da, Isparta’nın yiğit insanlarının bu sefer Saadet dediğini kaydederek, "Diğer partiler size ne verdi? İşsizliği mi azalttılar? Gül yağına mı sahip çıktılar? Ne yüzle sizle oy isteyecekler. 5 vekilinizden birini de alıp götürdüler. Bugün Isparta’da yer yerinden oynuyor Ama malum havuz medyası bu coşkudan tek kelime bahsetmeyecektir. İktidar partisinin havuz açılışlarını saatlerce canlı yayınlayan medya şu mahşeri kalabalıktan bahsetmeyecektir. Ama korkunun ecele faydası yok. Onlar görseler de görmeseler de Allah’ın inayetiyle milli ittifak geliyor" şeklinde konuştu.
“SARAYIN TEK BARDAĞININ FİYATI ASGARİ ÜCRETİN ÜZERİNDE
Isparta’ya iktidarın yardım elini bir türlü uzatmadığını öne süren Kamalak şunları söyledi:
"Isparta’da da Anadolu’nun diğer illeri gibi sürekli göç veriyor. 2010 yılında Isparta nüfusu 513 binmiş bugün 417 bine düşmüş. Sanayi adına çivi çakılmış değil. Bu durumda benim gencim ne yapsın? Siz arabanızın ruhsatına değil kullandığınız aracın motoruna bakın. O motor yabancı. Burada fabrikalar kurulsa bir gencimiz dışarıya açılır mı? Yolu biz yapıyoruz kullandığımız arabayı bize başkaları satıyor. Biz devrim arabasını bir yılda yaptık. Bunlar 13 yıldır sadece lafını ediyor. 2011 yılında uçak yaptıklarını söylüyorlardı nerede o uçaklar? Eğer Isparta sen de milli sanayi kurulusun milli araba mili tank yapılsın diyorsan gel oyunu Saadet’e ver. Devasa AVM’ler yaptılar. Ama yapılan AVM’lerin yüzde 60’ı, bankaların yüzde 70’i yabancıların elinde. Benim mühendislerim kimyagerlerim üniversite mezunu gençlerim çalışacağı fabrika bulamadıkları için bu AVM’lerde garsonluk yapıyor. Sen delikanlı AVM yerine fabrika görmek istiyorsan gel oyunu Saadet’e ver. Emekli kardeşim faizciye her yıl 54 milyar lira ödeniyor. Ama sana gelince yüzde 3’lük zammı çok görüyorlar. 3.5 milyarı çerez parası sayarlar ama sana gelince 3 kuruş değer kazanır. Sorun kaynak değil adil bir düzen olmadığından dolayıdır. Saraya aldıkları bardağın tanesi 1000 lira. Asgari ücretlim senin maaşın 949 lira. Senin bir aylık maaşın Sarayın bir bardağı bile etmiyor. Milletin hakkı millete verilsin diyorsan sende gel" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.