Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "Türkiye’nin rol model olmasını istemeyenler yurt dışındaki maşalarını kullanıyor"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye’nin iyiye gitmesini istemeyenler, Türkiye’nin mazlum, mağdur milletlere rol model olmasını istemeyenler, bazen yurt dışındaki maşalarını, bazen yurt içindeki maşalarını kullanıyorlar" dedi.Milli...

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2016 23:52
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2016 23:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye’nin iyiye gitmesini istemeyenler, Türkiye’nin mazlum, mağdur milletlere rol model olmasını istemeyenler, bazen yurt dışındaki maşalarını, bazen yurt içindeki maşalarını kullanıyorlar" dedi.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İmranlı ilçe ziyaretinin ardından Gölova ilçesine geçti. Burada ilçe meydanında Gölova Belediyesi tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katılan Bakan Yılmaz, yaptığı konuşmada, "Bir nesil yetiştirmek bir medeniyet inşa etmektir. Dolayısıyla da bizim bir medeniyet iddiamız var. Bu bölgede gerçekten mazlum milletlere, masum milletlere model olmamız lazım, örnek olmamız lazım. Kimin ocağına bir ateş düşse herhalde ilk bakacağı yer Türkiye oluyor. Balkanlarda olsa böyle, Kafkaslarda olsa böyle, Ortadoğu’da olsa böyle. Dolayısıyla bizim sorumluluğumuz sadece 78 milyona değil. Gönül coğrafyamızın, kültür coğrafyamızın içinde bulunup da, babasının, dedesinin, atasının mezarları Çanakkale’de olanlarında bugün torunlarına karşı bizim bir vefa borcumuz olduğunu düşünüyorum" dedi.
Bakan Yılmaz, daha sonra Akıncılar ilçesine geçerek belediye tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Bakan Yılmaz, "Türkiye’nin sıkıntıları var, sıkıntıları yok değil. Her şey güllük, güneşlik değil. Ama Türkiye geçmişle kıyaslanmayacak kadar her alanda çok daha iyi çok daha iyiye de gidiyor. Türkiye’nin iyiye gitmesini istemeyenler, Türkiye’nin mazlum, mağdur milletlere rol model olmasını istemeyenler bazen yurt dışındaki maşalarını, bazen yurt içindeki maşalarını kullanıyorlar ki Türkiye enerjisini boşa harcasın. Türkiye adeta başka yerlerle ilgilenemez hale gelsin, kendi sıkıntılarıyla uğraşırken kimileri yapacaklarını yapsınlar bu coğrafyada diyerekten. Ama Allah’a hamdolsun gerçekten güçlü bir siyasi irademiz var. Bu millet en son seçimde yüzde 50 oy verdi. Bu demokratik ülkelerde gözükmez. İngiltere’de bir seçim yapıldı. Cameroon yüzde 36 oy alıncı birisi diyor ki ’ezici çoğunlukla iktidara geldi’ biz yüzde 41 oy aldık ezici çoğunlukla gelemedik. Eğer milletin desteğini arkanızda hissederseniz sesiniz çok daha gür çıkıyor. Verdiğini kararlarda sağlam durursanız millet de sizin arkanızda duruyor" diye konuştu.
Bakan Yılmaz’a ilçe gezilerinde Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.