Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz:

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Devlet bir yandan Kürtçe seçmeli ders imkanı getirirken, bir taraftan vatandaşlarına veya öğretmenine ‘Kürtçe konuştun’ diye ne soruşturma açar ne de görevden alır” dedi.Bakan Yılmaz, TBMM Genel...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Devlet bir yandan Kürtçe seçmeli ders imkanı getirirken, bir taraftan vatandaşlarına veya öğretmenine ‘Kürtçe konuştun’ diye ne soruşturma açar ne de görevden alır” dedi.
Bakan Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinin sorularını cevapladı. Yılmaz, Kürtçe konuşmanın yasak olmadığını belirterek, “Kürtçe bu Meclis’te dahi konuşulur. Bu iktidar döneminde yaşayan diller kapsamında Kürtçe seçmeli ders olarak getirildi. Bir başka, üniversitelerde enstitüler açıldı. Orta öğretimde Türkçe’nin yanında Kürtçe eğitim verecek o okulun açılmasına dahi izin verildi. Devlet bir yandan Kürtçe seçmeli ders imkanı getirirken, bir taraftan vatandaşlarına veya öğretmenine ‘Kürtçe konuştun’ diye ne soruşturma açar ne de görevden alır. Farklı sendikaya üye diye mi alınır? Böyle değildir diyoruz. Eğer öyle olsa öğretmen bulamayız. Biz öğretmenin liyakatine ve okuldaki durumuna bakarız” ifadesini kullandı.
Köy okullarının bakımsız olduğuna ilişkin ifadeler üzerine ise Yılmaz, “Kaynağımızı öğrenci olan okullarımıza ayıracağız. Kullanmadığımız okullar varsa, pekala Köy Odası olarak kullanılması için Köy tüzel kişiliğine veririz” diye konuştu.
Balıkesir’deki okul isimlerine yönelik olarak Yılmaz, “İstiklal Savaşı’nın Kahramanları başta gazi Mustafa kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kurucuları ve onun silah arkadaşları, İnönü dahil olmak üzere hiç kimsenin ismini okul veya spor tesisine verilmişse değiştirilmemesi gerekir. Bizim dönemimizde böyle bir şey olmadığına inanıyorum. Yanlış yapılmış olabilir” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.