Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Roketlerin Düştüğü Kilis’te, Eğitim Camiası İle Toplantı Yaptı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye çok yönlü bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu, kimin kimi nerede nasıl kullandığının artık az çok görünür hale geldiğini söyledi.Kilis Endüstri Meslek Lisesi Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye çok yönlü bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu, kimin kimi nerede nasıl kullandığının artık az çok görünür hale geldiğini söyledi.
Kilis Endüstri Meslek Lisesi Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda Kilis Valisi Süleyman Tapsız, AK Parti Kilis milletvekili Reşit Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili, Milli Eğitim Bakanlığı personeli ile okul müdürleri bir toplantı yaptı.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yaptığı konuşmada, bu zor günlerde Kilis’te, gerçekten normal maarif hizmetlerinde eğitim hizmetlerinin ötesinde bir vatan görevi gördüklerini ifade ederek, “Siz ülkenin en büyük kamu kuruluşunun Eğitim Bakanlığı’nın mensupları olarak Kilis’te çocuklarımıza, velilerimize yani Kilis halkını devletin burada vatandaşıyla milleti ile iç içe yan yana vazife başında olduğunu her gün her sabah okulları açarken sınıflara girerken hatırlatıyorsunuz. Bunun için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Türkiye çok yönlü bir saldırıyla karşı karşıya bunu hepimiz biliyoruz kimin kimi nerede nasıl kullandığını kimin hangi emellere hizmet etmek için ne tür eylemlere müracaat ettiği artık az çok görünür hale geliyor. Kilis halkı bunu çok iyi biliyor. Ama özellikle Kilis halkı bunu çok iyi biliyor. Dolayısıyla bu günler geçecek, Türkiye’ye bu badireyi de çok yönlü saldırıda Allah’ın izniyle Birlik için beraberlik için dayanışma içerisinde ferasetle atlatacaktır. Ama bu günlerden çocuklarımıza pek çok şey kalacaktır. Bu yaşananların çocuklarımız da ne tür izler bırakacağını şimdiden kestirebiliriz, ama en azından, biz eğitimciler olarak, öğretmenler olarak çocuklarımızı baba nerede mümkün olduğu kadar olumsuz etkilenmemesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.
’Hanginiz koşarak sınırı geçmeye çalışan bir garibana çelme atıp onu düşürmeye aklınızın kenarından geçirirsiniz’ diye soran Bakan Avcı, “Çünkü bizim fotoğrafımızı böyle bir şey yok bize doğru koşan gördüğümüz zaman kollarımızı açıyoruz. Fıtratımızda bu olduğu için Kilis’in fıtratında Kilis insanının Türkiye insanın fıtratında bu olduğu için kültüründe bu olduğu için yapıyoruz. 930 bin çocuk var. Suriyeli eğitim çağında bizim okullarımız sınıflarımız altyapımızı hazırken maliyet 3 bin 500 lira, ama bu çocukların hepsini okullaştırmak için yeni okullar yaptırmak gerekiyor. Bütün bunlarla birlikte ortalama bir şey söyleyeyim 5 bin lira diyelim bütün masraflar için 931 ile çarpın 5 bin lirayı sonuç ortaya çıkıyor. Üstelik sadece devletin yaptıklarını da söylemiyoruz. Bunun yanında vatandaşın sivil toplum kuruluşlarının yerel yönetimlerin belediyelerin yaptıkları da var. Eğitimde sağlıkta yaptıklarımız, Türk halkı gerçekten başta Kilis halk olmak üzere bir destan yazıyor. Bunu da para için pul için yapmıyor. Avrupa’dan destek olurlarsa memnun olurlarsa memnun oluruz ama olsalar da olmasalar da biz bunu yapmaya mecburuz. Biz komşumuza, kardeşimize, mecburuz kardeşimiz bize mecbur bu kardeşlikten bu yaşananlardan bu tarihten ön göremeyeceğimiz kadar etkileyici bir gelecek içindeler bu çocuklar bunları unutmayacaklar. Suriyeli çocuklarda unutmayacaklar bizim çocuklarımız da unutmayacaklar“ diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.