Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekili Nurettin Yaşar:

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, artık hiç kimsenin 15 Temmuz öncesi gibi davranamayacağını söyledi.AK Parti İl binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Malatya Milletvekili...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2016 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2016 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, artık hiç kimsenin 15 Temmuz öncesi gibi davranamayacağını söyledi.
AK Parti İl binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, vatanın bütünlüğü konusunda hiç kimsenin objektif veya tarafsız olma lüksüne sahip olmadığını belirterek “Hepimiz bir tarafız” dedi. Ülkelerin tarihlerinde değişik kırılma noktalarının bulunduğunu belirten Yaşar, bu durumun Türkiye’de de yaşandığını belirtti. Yaşar, “Bazen alışkanlığın, rutinin bozulmasında ülke insanının ekonomisinin, siyasetinin sosyolojisinin canlanmasına büyük olur. Allah göstermesin bir deprem olur o ülke yeniden canlanır, bu biraz sağlıklı yaşamak için arada bir kan aldırmaya benzer. Ama hiçbir zaman bu tür şeyler istenmez. İster istemez işin doğası gereği arada bir böyle sarsıntılar o ülkeye faydalı sonuçlar getirir. 15 Temmuz’da yaşadığımız gibi” diye konuştu.
Yaşar, “Belki aradan uzun yıllar geçtikten sonra daha böyle geriye dönük baktığımızda nasıl önemli ve ciddi bir felaketin eşiğine gelmişiz, neler yaşamışız anlayacağız. Hiçbir zaman öngöremeyeceğimiz daha önce düşünsek mümkün değil böyle bir şey yapamayacağız diyeceğimiz bir şey yaptık. Millet olarak bunu hep birlikte yaptık. Burada objektifiz burada Türkiyeliyiz. Burada partili değiliz” ifadelerine yer verdi.
Ülke tarihinde daha önceleri de darbe süreçlerinin yaşandığını anımsatan Yaşar, “Ama burada farklı bir süreç yaşadık. En azından tankın üzerilerine çıkanları gördük. Önünde duranları gördük. Daha önceleri bedenini tankın altına atanları görmedik, biz burada bunu yaşadık” dedi. Bütün bu fedakarlıkların kendilerine yeni bir sorumluluk alanı getirdiğini belirten Yaşar, “Biz daha öncesi gibi 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız. Ne esnaf böyle davranabilir ne ebeveyn böyle davranabilir, ne siyasetçiler, böyle davranabilir. Ne yöneticiler, ne gazeteciler, bu toplumun bütün sektörleri artık 15 Temmuz sonra farklı bir davranış sergilemek zorundalar. Bu hepimizi bağlayan bir şeydir” diye konuştu.
AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı da Malatya’nın FETÖ’nün darbe girişimi sırasında önemli illerden biri olduğunu hatırlatarak, “O günü hep burada bu süreci birlikte yaşamıştık. Tankları çıkardılar gecesinde kargo uçaklarını havaalanına indirdiler. F4’leri pist başı yaptırdılar mühimmat yüklü o kargo uçakları ile birlikte ülkemizi belki de daha fazla kan revana çevirecekler daha da fazla vatandaşımızın şehit olmasına vesile olacaklardı” şeklinde konuştu.
Kalkışma sürecinde 241 vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade eden Kahtalı, “Biz onurlu ve erdemli bu dik duruşundan dolayı öncelikle Malatyalı hemşehrilerimize bir kez daha en kalbi duygularımızla şükranlarımızı sunuyoruz. Bu süreçleri cenabı Allah bir daha yaşatmaz inşallah bizlere” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.