Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekili Nazlıaka: “Biz De Yaşamın Normalleşmesini İstiyoruz”

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Bizlerde esnafımız bir an önce nefes alsın istiyoruz. Biz de yaşamın normalleşmesini istiyoruz. Vatandaşlarımız can güvenliği olan sokaklarda özgürce dolaşabilsin istiyoruz" dedi.TBMM’de...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Bizlerde esnafımız bir an önce nefes alsın istiyoruz. Biz de yaşamın normalleşmesini istiyoruz. Vatandaşlarımız can güvenliği olan sokaklarda özgürce dolaşabilsin istiyoruz" dedi.
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, çocuklara dikkat çekti. Nazlıaka, Anlara’da bir halk örgüsündeki şüpheli paket konusunu değerlendirerek, "Hükümet vatandaşlara sokağa çıkma seferberliği teşvik ediyor. Bizler de ’terörün, korkunun bizi sindirmesine izin vermeyelim’ diyoruz. Bizde korkunun üzerine yürümek gerektiğine inanıyoruz. Bizler de esnafımız bir an önce nefes alsın istiyoruz. Biz de yaşamın normalleşmesini istiyoruz. Vatandaşlarımız can güvenliği olan sokaklarda özgürce dolaşabilsin istiyoruz. İçinde bulunduğumuz bu ortamda bugün Türkiye’nin başkentinde bir bomba ihbarı yapılmış, otobüs durdurulmuş ve bomba imha uzmanları otobüsün içine girmişken, sanırım hükümete şu soruyu sorma hakkımız var; siz hangi ek güvenlik tedbirleri alarak vatandaşları sokağa çıkma seferberliğine yöneltiyorsunuz? Siz hangi yeni tedbirler ile vatandaşlarımıza canlı kalkan olmayacağının güvencesini veriyorsunuz? Bunu duymak istiyoruz. Ama körü körüne hiçbir vatandaşımızın tehlike altına atılmasını kabul etmiyoruz" ifadesini kullandı.
Savaşların önce çocukları vurduğunu belirten Nazlıaka, "Çocuklar en zayıf halka olarak görülüyor. Düş kurmaları, oyun oynamaları, akranlarıyla hoşça vakit geçirmeleri ve hatta iyi eğitim görmeleri gereken yaşta savaş ortamında ölüm tehdidiyle, ölümle karşı karşıya, burun buruna kalıyor. Ellerinde oyuncak olması gereken çocuklarımızın kimi zaman eline silah veriliyor. Biliyoruz ki, savaşlar nedeniyle çocuklarımız ölüyor, öldürülüyor. Çocuklarımızın bir kısmı yetim, öksüz kalıyor. Çocuklarımız şiddete maruz kalıyor, tacize, tecavüze, cinsel istismara yürüyor. Açlıktan çabalarken hastalıktan ölüyor, işkence görüyor. Birleşmiş Milletler Suriye’deki iç savaşta Nisan 2014’ten bu yana 50 bin kişinin hayatını kaybettiğini söylüyor. Bu sayının çoğunluğunu çocuklar oluşturuyor" diye konuştu.
Televizyonda bir belgeselde çocukların yaralı, enkaz altından çıkarılan görüntülerinin yayınlandığını belirten Nazlıaka, "Bu program üç kez yayınlandı. Üzülerek gördük ki çocuklarımız siyasi malzemeye dönüştürülmüş şekilde yer aldılar. Bu belgeselin geçtiğimiz günlerde sosyal medyada fragmanı yayınlandı. O küçük kesit bile tüyler ürpertti ve müthiş bir toplumsal refleks oluştu. Yaralı çocuklarla röportaj yapılmış, çocukların verdiği yanıtlar aynen yayınlandı. Yaşadıkları travmaları yeniden hatırlatan nitelikte sorular. Olayı kavramaktan, anlamaktan uzak, travmaları yeniden anımsatır sorular soruluyor" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.