Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekili Koçer, Türk Kökenli Meslektaşlarına Tepki Gösterdi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, 1915 olaylarını ’soykırım’ olarak niteleyen tasarıyı onaylayan Almanya Parlamentosu’ndaki Türk kökenli meslektaşlarına tepki gösterdi. 12 Türk kökenli milletvekilinden 11’inin tasarıya evet...

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, 1915 olaylarını ’soykırım’ olarak niteleyen tasarıyı onaylayan Almanya Parlamentosu’ndaki Türk kökenli meslektaşlarına tepki gösterdi. 12 Türk kökenli milletvekilinden 11’inin tasarıya evet oyu vermesine çok üzüldüğünü belirten Koçer, “Tarih içerisinde bunların hesabı görülecektir” dedi.
AK Parti Gaziantep Milletvekili ve TBMM Filistin Dostluk Grubu Genel Sekreteri Nejat Koçer, Kilis’ten Almanya’ya göç eden ve 2013 yılında olan Göç ve Uyum Bakanı Aydan Özoğuz başta olmak üzere 11 Türk kökenli Alman meslektaşına tepki gösterdi. Tarihin, 11 Türk kökenli milletvekilinin hesabını soracağını vurgulayan Koçer, “Bizi derinden üzen hadiselerden bir tanesi de Almanya parlamentosunda yer alan Türk kökenli milletvekillerinin, bu noktada kendi ülkelerini suçlayacak, böyle mesnetsiz bir iddianın altına imza atmaları ve bu oylamada evet oyu kullanmalarıdır. Tabi tarih bunun hesabını soracaktır. Tarih içerisinde bunların hesabı görülecektir. Elbette Türkiye Cumhuriyeti, bu kararla bir sıkıntı içerisine girmez. Psikolojik olarak tabi ki Almanya gibi bir müttefik ülkenin almış olduğu bu karar, bizi üzer ama bu kararla birlikte Almanya Türkiye ilişkilerinde çok ciddi bir sorun ortaya çıkabileceği unutulmamalıdır. Bu sorunları aşmak için de Almanya’nın gelecekte daha çok çalışması, Türkiye’ye çok fazla değer vermesi gerekir. Çünkü Türkiye, Almanya’nın kaybetmemesi gereken önemli bir müttefiktir, önemli bir dosttur” dedi.
HİTLER’İN YAHUDİ KATLİAMI
Hitler’in Yahudilere yönelik katliamlarını hatırlatan Koçer, Almanya’nın tarihinin bu kadar karanlık ve lekeli olmasına rağmen Türkiye ile ilgili aslı olmayan bir konuda karar almasının anlaşılmasının mümkün olmadığını ifade etti. Almanya’nın tutarsız ve iki yüzlü tavırlarına Türkiye’nin mutlaka tepki koyacağını vurgulayan Koçer, “Parlamentoların görevi aslında gerçekleri araştırmak, gerçekleri konuşmak ve nitelikli kararlar almak. Almanya’nın geçmişine baktığımız zaman Yahudi katliamının yaşandığı, dünyanın yüz karası olabilecek olayların yaşandığı bir ülke. Kendisine bakmayan, kendisini değerlendirmeyen ve eleştirmeyen insanların başkaları hakkındaki bilmeden, mesnetsiz ve sözde soykırım iddialarını kabul etmesi mümkün olamaz. İşte bu anlamda şiddetle kınıyorum. Önce dönüp, kendine bakacaksın, önce geçmişinle yüzleşeceksin. Sonra mülteci konusu başta olmak üzere dünyadaki iki yüzlülüğünü bir tarafa koyacaksın ondan sonra da gerçeklerle yüzleşeceksin. Türkiye’nin bundan sonra atacağı adımlar, tepkileri tabii ki olacaktır. Bunu da Almanya, bundan sonra görecektir” ifadelerini kullandı.
SUN EKSPRES’İN UÇUŞLARINI İPTAL ETMESİ
Koçer, Alman Sun Ekspres Deutschland firmasının Gaziantep’ten Almanya uçuşlarını iptal ederek, yolcularını Adana Havaalanı üzerinden yurt dışına götürmesini de değerlendirdi.
Koçer, firmanın Almanya seferlerini güvenlik gerekçesiyle iptal etmesine rağmen Suudi Arabistan’ın Cidde şehrine ve yurt içine seferlerini sürdürdüğünü vurguladı. Uçuşların iptalinin asıl sebebinin daha farklı olabileceğini belirten Koçer, “Almanya’dan Gaziantep’e yapılan Sun Ekspres seferlerinde son bir hafta içerisinde gerek yolcu durumu, gerekse şirket sebeplerinden dolayı uçuş iptalleri olduğu haberleri geliyor. Bu konuda şirketin resmi bir açıklaması yok. Aynı şirketin İzmir-Gaziantep ve Antalya-Gaziantep uçuşları halen devam ediyor. Bunun dışından Gaziantep’ten Cidde’ye bir seferi gerçekleşti. Kıbrıs uçak seferleri gerçekleşiyor. Dolayısıyla aynı şirketin Gaziantep Havalimanı’na inen uçakları olduğuna göre, Almanya-Gaziantep seferlerinin iptalinin tamamen şirketin kendi tasarrufunda gelişen ticari kaygılar veya farklı yolcu destinasyonu ile ilgili konularla alakalı olduğunu düşünüyorum. Günde 28 uçuşa şu anda Gaziantep’e yetişemiyor. Havalimanı dolu durumda uçakların iniş ve kalkış saatlerinde bile yoğunluktan dolayı gecikmeler oluyor. Bu anlamda Sun Ekspres’in önümüzdeki günlerde yeni hatlar açabileceği ya da Gaziantep Havalimanı’na yeni saatler koyabileceğini düşünüyorum. Çünkü Ramazan’dan sonra yaz dönemi, Almanya’dan bu tarafa gelecek kişilerin inebileceği en iyi havalimanlarından bir tanesi Gaziantep’tir” dedi.
"BÖLGEDE GÜVENSİZLİK ALGISI OLUŞTURULUYOR"
Milletvekili Nejat Koçer, son dönemlerde sınır olayları ve terör örgütleri ile sık gündeme gelen Gaziantep’te güvenli ortamın olmadığı yönünde algı oluşturulmaya çalışıldığını belirtti. Özellikle sosyal medya üzerinden algı operasyonları yönetildiğini belirten Koçer, Gaziantep’in güvenli bölge olduğu yönünde kimsenin şüphe duymadığını savunarak, “Bölgenin güvenliği konusunda genel olarak bir sorun yoktur. Münferit olarak oluşabilecek sorunlar, süratle gideriliyor. Bu münferit sorunlar, Paris Londra, Ankara ve İstanbul’da olma olasılığı neyse bölgemizde de aynı orandadır. Ayrıca her türlü emniyet ve güvenlik tedbirleri en iyi şekilde alınıyor. Biz de bu konuyu yakından takip ediyoruz. Endişe edilecek bir durum yoktur. Hafta sonlarında çarşılar yabancılarla doluyor. Gaziantep daha geçen hafta Domotex halı fuarını bitirdi. Bulgur festivali, kitap fuarı oldu. Gaziantep her gün yeni bir etkinliğin yapıldığı bir şehirdir. Uçaklarımız doluyor, ben kendim buna şahidim. Geçen hafta uçuş için yedekteydim, son anda bindim. Şuanda İstanbul hattı olmak üzere İzmir, Antalya, Kıbrıs, Ankara bütün hatlarda müthiş bir doluluk var. Buda Gaziantep’in hem ekonomik gücüyle alakalı, hem de bölgedeki stratejik konumuyla ilgili olduğunu düşünüyorum” dedi.
RAMAZAN AYI KUTLAMASI
Koçer, bölge insanı ve bölgeye ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler başta olmak üzere Tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutladı. Koçer, “Gaziantep, Ramazan ayında yurt dışından çok sayıda misafiri kabul edecek. Birçok gurbetçinin Gaziantep’e geleceğini biliyoruz. Onlarında Gaziantep’te iyi günler geçirmesini diliyorum. Bölgemiz insanları başta olmak üzere Tüm İslam aleminin Ramazan ayı mübarek olsun. Ramazan ayının tüm İslam dünyasında barışa vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.