Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekili Keşir: “Boşanma Hızı Evlenme Hızından Yüksek”

TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Türkiye’de boşanma hızının evlenme hızından yüksek olduğunu söyledi.Aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurlar ile boşanma...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2016 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2016 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Türkiye’de boşanma hızının evlenme hızından yüksek olduğunu söyledi.
Aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurlar ile boşanma olaylarının araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu Başkanı Ayşe Keşir ve komisyon üyeleri, incelemelerde bulunmak üzere Ordu’ya geldi. İlk olarak Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nü ziyaret eden Komisyon üyeleri, ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni ve Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarete TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in yanı sıra Komisyon üyeleri AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, AK Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz katıldı.
"BOŞANMA HIZI EVLENME HIZINDAN DAHA YÜKSEK"
Türkiye’de 2015 yılında 130 bin kişin boşandığına dikkat çeken Komisyon Başkanı Ayşe Keşir, Türkiye’de boşanma hızının evlenme hızından daha yüksek olduğunu söyledi. Keşir, “2015 yılında Türkiye’de 600 bin nikah kıyılmışken, 130 bin de boşanma sayısı var. Fakat şöyle bir kanaat oluşmasın, boşananlar o yıl içerisinde evlenenler değil. Yıllar önce evlenmiş çiftler bu yıl boşanmış olabiliyor. Evlenen çiftleri boşanan çiftlere oranlamak bizi doğru sonuca götürmüyor. Ama gerçek şudur ki, boşanma hızında evlenme hızına oranla daha fazla bir artış olduğunu görebiliyoruz. Yani evlenme hızımızdan daha yüksek boşanma hızımız var" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.