Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekili İnce, Muhalefet Ateşini Balıkesir’den Yaktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP liderliğine Balıkesir’den göz kırptı. Balıkesir’in Edremit ilçesine 10 milletvekili ve 15 belediye başkanı ile gelerek gövde gösterisi yapan Milletvekili İnce, muhalefetin...

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2016 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP liderliğine Balıkesir’den göz kırptı. Balıkesir’in Edremit ilçesine 10 milletvekili ve 15 belediye başkanı ile gelerek gövde gösterisi yapan Milletvekili İnce, muhalefetin iktidarı değiştirecek gücü olmadığını söyleyerek "O zaman muhalefeti değiştireceğiz" dedi.
CHP’de muhaliflerin seçimli olağanüstü kurultay talebi ile harekete geçmeye hazırlandığı şu günlerde CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Balıkesir’in Edremit ilçesinde ’Sonsuza kadar laik Türkiye’ sloganı ile miting düzenledi. Kalabalık bir topluluğa hitap eden Milletvekili İnce, laiklik konusunda söylediği sözlerle ülke gündemine oturan Meclis Başkanını eleştirerek sözlerine başladı. İnce, "Laiklik Anayasada olmamalıdır diyor, dava açmıyorlar. Bize trafiği aksattık diye fezleke gönderiyorlar. Seçim kanununa muhalefet diye fezleke gönderiyorlar. Ben arkamdaki yiğit milletvekilleri ile beraber, 20 milletvekili ile savcılığa başvurarak Meclis Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunduk" dedi.
Alevi vatandaşların din özgürlüğü konusuna değinen Milletvekili İnce, "Aleviler, vergi veriyor, askere gidiyor, şehit oluyor. Peki sünnilerin camisinin imamının maaşını devlet veriyor da, cem evine yardım ediyor mu? Etmiyor. Böyle kardeşlik, böyle barış olur mu? Alevilerin hakkını savunmak için alevi olmak gerekmez, insan olmak yeterlidir" şeklinde konuştu.
Muharrem İnce, muhalefete de eleştiri de bulundu. İnce, "Bu iktidarı bu muhalefet değiştirebilir mi? O zaman önce bu muhalefeti değiştireceğiz" diye konuştu.
BAŞKANLIK SİSTEMİ
Milletvekili İnce, başkanlık sistemine ilişkin düşüncelerini aktardı. İnce, "Başkanlık sistemi gelecek mi? Düşük profilli başbakan olacak mı? Olmayacak mı? Düşük profilli başbakan şu demektir. Kafası basmayan demektir. Kendi başına karar veremeyen demektir. Benim kafama takılan bir şeyler var. Davutoğlu, yüksek profilli miydi ki düşüğünü arıyorsunuz? Partiye sandık koyup temayül yapacaklarmış. Oy kullanılan sandıktan düşük profilli başbakan çıkarsa, oy kullananların da profili düşük olmuyor mu?" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 21 milyon oy aldığını, Başbakan Davutoğlu’nun ise 23 milyon oy aldığını söyleyen İnce, "7 Haziran’dan bu yana 500 şehit gelmiş, dolar bir günde 2.90 olmuş, Ankara’da Kızılay’da gencecik çocuklarımız havaya uçmuş, bu adama ben hakkımı helal etmiyorum" dedi.
Muharrem İnce’nin Balıkesir mitingine, CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça, Mehmet Tüm, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya ile aralarında Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın da olduğu 15 belediye başkanı eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.