Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekili Hürriyet referandum çalışmalarını Gebze’de sürdürdü

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet referandum çalışmalarına Gebze’de devam etti.Milletvekili Hürriyet’e partisinin ilçe Başkanı Recep Dursun, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ülker Yiğit,...

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2017 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2017 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milletvekili Hürriyet referandum çalışmalarını Gebze’de sürdürdü

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet referandum çalışmalarına Gebze’de devam etti.

Milletvekili Hürriyet’e partisinin ilçe Başkanı Recep Dursun, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ülker Yiğit, ilçe Gençlik Kolları Başkanı Esener Eşsiz ve partilileri eşlik etti. İlk olarak Gebze Kars-Ardahan-Iğdır İlleri Dayanışma Derneği yönetim kurulu ve üyelerini ziyaret eden Milletvekili Hürriyet, Köşklüçeşme Mahallesi’nde evlere çat kapı ziyaretlerde bulunarak ülkenin geleceği için neden ‘Hayır’ tercihinin yapılması gerektiğini yüz yüze anlattı. Osman Yılmaz Mahallesi’nde bir eve misafir olan Milletvekili Hürriyet, son olarak Gebze Balkan Türkleri Derneği’ni ziyaret ederek burada da dernek yönetimi ve dernek üyelerine ‘Hayır’ı anlattı.

Kişilerin ve partilerin gelip geçici olduğuna değinen ve siyasi tarihin bunun örneklerine sık bir şekilde rastlandığını dile getiren Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Kemal Bey de, Tayyip Bey de ve partiler de bugün var yarın yok. Bir yasayı değiştirdiğimizde yenisini yapalım deme şansımız var. Ama anayasada hadi geri dönelim diyemezsiniz. O gücü elinde tutan kimse o gücü elinden bırakmak istemez. Tek adam sistemleri çok iyi olsaydı, dünyayı onlar yönetirdi. Tek adamla yönetilen ülkelerde hep göz yaşı var. Parlamenter sistem çok kötü olsaydı en başta Almanya çökerdi. Sistemin yarın öbür gün bize getireceği sıkıntıları aşabilir miyiz aşamaz mıyız ben ona bakarım. Türkiye’nin bütün tapusu bir kişiye devredilmez. Bugün Ahmet gelir hiç hata yapmaz yarın Mehmet gelir hata yapar ve biz onu durduramayız” diye konuştu.

Milletvekili Hürriyet getirilmeye çalışılan anayasaya evet denmesi halinde meydana gelecek olumsuzlukların da altını çizerek, “Bu anayasaya evet dersek başkan, başkan yardımcıları ve bakanlar görevleri bittikten sonra bile herhangi bir suç işlerse yargılanmasının şartı 400 milletvekilinin imza vermesi şartına bağlıdır. Yeni modelde milletvekillerini başkan kendi atayacak, milletvekilliği seçimleri ile başkanlık seçimleri aynı gün olacak. O zaman o 400 vekilin imzasını nasıl toplayacağız? Diyelim ki 400 vekili bulduk, Başkan o zaman da hiçbir gerekçe göstermeden meclisi feshedebilir. Diyorlar ki, ‘Ama kendini de seçime götürüyor’ Tabi ki seçime gidecek, yoksa kendisini yargılanmaya götüren vekilleri meclisten nasıl temizleyecek? Kendisine daha çok biat edenleri getirecek” dedi.

Anayasada çıkabilecek çıkmazları da değerlendiren Hürriyet, “Yeni modelde Başkana her konuda kararname çıkarma yetkisi veriliyor. Başkan, başkan yardımcılarını atar diyor, ama sayısı yazmıyor. İsterse 1000 tane atar ve bu kanuni olur. Başkan; damadı ve oğlunu başkan yardımcısı yaptığında ve diyelim başkanın sağlık sorunları yüzünden görevine devam edemediğinde damat ve oğlu arasında kriz çıkmayacak mı?” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.