Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekili Hamza Dağ’dan Kocaoğlu’na Yamanlar Eleştirisi

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir’in Çiğli ilçesindeki Harmandalı bölgesinde bulunan çöp depolama alanının Yamanlar’a taşınmasıyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açıklamalarına tepki göstererek,...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir’in Çiğli ilçesindeki Harmandalı bölgesinde bulunan çöp depolama alanının Yamanlar’a taşınmasıyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açıklamalarına tepki göstererek, "Biz, başkanın bu tavrına alıştık, çok da önemsemiyoruz. Güzel İzmir’imiz için en uygun yerin, doğaya verilecek zararın minimuma indirilecek alanın bulunabilmesi için bizlerde elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.
Çiğli ilçesindeki Harmandalı bölgesinde, geçen günlerde çöp depolama alanındaki kaymalar bazı hayvanların telef olmasına neden olmuş, olayın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, çöp depolama alanının Yamanlar bölgesine kaydırılması konusunda açıklama yapmıştı. Bu açıklamaların ardından çöp tesislerinin Yamanlar dağına kaydırılmasına sivil toplum kuruluşları karşı çıkarken, Kocaoğlu’na bir tepki de AK Parti İzmir Milletvekili ve AK Parti MKYK üyesi Hamza Dağ’dan geldi. İhlas Haber Ajansına konuşan Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına sert çıktı. İzmir’in en önemli sorunlarının başında çöp konusunun geldiğini ifade eden Dağ, Harmandalı bölgesinde önlem alınması gerektiğini söyledi.
"ÖNLEM ALINMAZSA DAHA BÜYÜK ACI YAŞANABİLİR"
AK Partili Dağ, İzmir’de en önemli sorunların başında çöp konusunun geldiğini belirterek şöyle konuştu: "Hatta bu sorun o kadar büyük bir sorun haline gelmiştir ki bu konu üzerine belgesel çekilmiş, yapılmayan eylem ve protesto kalmamıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi yıllardır bu konuda vaatlerde bulunmuş, her seçim öncesi ilçe sakinlerine tarih vermiş; ama bir arpa boyu yol alınamamıştır. Vahşi depolama anlayışı ile çalıştırılan Çiğli Harmandalı çöp depolama alanı bölge insanını canından bezdirmiş, koku ve patlama riski nedeniyle bölgeyi yaşanamaz hale getirmiştir. Nitekim daha önceki patlamalar sonrasında da ifade ettiğimiz gibi burası tehlike saçmaktadır. Eğer bir an önce önlem alınmazsa korkarız ki çok daha büyük acı yaşanabilir."
"BİZ BAŞKANIN TAVRINA ALIŞTIK, ÇOK DA ÖNEMSEMİYORUZ"
Hamza Dağ, Yamanlar dağına çöp tesislerinin kaydırılmadan önce işin bilimsel boyutunun incelenmesi gerektiğini kaydederek, konunun en ince detayına kadar araştırılması gerektiğini söyledi. İşte tam da bu noktada bir çözüm üretilmesi gerektiğini büyükşehir belediye başkanının da söylediğini anlatan Dağ, şöyle konuştu:
"Ama her zaman ki gibi kendisi kolay olanı seçerek, çözüm yolu arayışından ziyade yaşanan her sıkıntı da iktidarı ve biz milletvekillerini suçlamaktadır. Bir an bile durup düşünüp acaba ’biz nerede hata yapıyoruz’ diye bir öz eleştiride bulunmamaktadır. Bir belediyenin yapması gereken en temel hizmetler ulaşım, çöp ve su hizmetleridir. 11 yıldan bu güne belediye başkanlığı yapmakta olanlar bu çöp sorununa neden çözüm bulamamışlardır. Bu şehri yönetenler çöp depolama alanı için tek bir yer bulabildik, o da burası buraya yapılmalıdır, başka yer bulunamaz diyebilecek kadar bu işe samimiyetsiz yaklaşıyorlarsa aslında denilebilecek çok bir şey yoktur. Bu işin siyasi boyutudur. Biz başkanın bu tavrına alıştık, çok da önemsemiyoruz. Ama burada asıl incelenmesi ve irdelenmesi gereken konu bu işin bilimsel boyutudur. Çünkü konu ile ilgili çalışan sivil toplum kuruluşlarının ve onay vermeyen kurumların Yamanlar dağına çöp depolama alanı yapılmasının çevreye çok ciddi zararı olacağından ve onarılmayacak yara açılacağından bahsetmektedir. Yamanlar dağına çöp depolanmasına karşı çıkanların hazırlamış oldukları rapor incelenmeli ve bütün bu iddialar en ince detayına kadar araştırılıp ondan sonra en uygun yer neresi ise orası için adım atılmalıdır."
"İSTİŞAREYE ÖNEM VEREN BİR SİYASİ HAREKET OLDUK"
AK Parti İzmir Milletvekili ve AK Parti MKYK üyesi Hamza Dağ, sözlerine şöyle devam etti:
"Güzel İzmir’imiz için en uygun yerin, doğaya verilecek zararın minimuma indirilecek alanın, bulunabilmesi için bizlerde elimizden geleni yapmaya hazırız. Biz her zaman istişareye önem veren bir siyasi hareket olduk. Biz biliyoruz ki her zaman en doğru karar istişare ile alınır. Ama bunun için bu konunun tüm taraflarca ele alınması ve istişare ile hareket edilmesi gerekiyor. Biz burayı uygun gördük, başka yer olmaz, burası olacak şeklinde ki bir dayatma ile bu iş olmaz. Eğer sayın başkan İzmir’in çöp depolama alanı sorununun çözümünde bizlerin ve İzmir kamuoyunun desteğini almak istiyorsa istişare mekanizmasını harekete geçirmelidir. İzmir coğrafi olarak küçük bir şehir değildir. Çöp depolama alanı için mutlaka uygun yer bulunabilir. Bunun için Yamanlar dağında belirlenen alan tekrar gözden geçirilmeli, ilgili tüm kurumlar ve STK’lar harekete geçirilerek, ortak akıl ile hareket edilip sorun çözülmelidir. Bu şekilde üretilecek bir çözüme kimse karşı çıkmayacağı gibi, İzmir’imiz içinde en doğrusu olacaktır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.