Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Milletin polisle, hukukla, dinle, devletle, milletin milletle arasını açtılar"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin aday tanıtım ve seçim bildirgesinin açıklandığı programda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Milletin polisle arasını açtılar, hukukla arasını açtılar, basınla, sporla, kültürle arasını...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Milletin polisle, hukukla, dinle, devletle, milletin milletle arasını açtılar"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin aday tanıtım ve seçim bildirgesinin açıklandığı programda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Milletin polisle arasını açtılar, hukukla arasını açtılar, basınla, sporla, kültürle arasını açtılar. Milletin dinle arasını açtılar, milletin devletle arasını açtılar. En önemlisi milletin milletle arasını açtılar." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin aday tanıtım ve seçim bildirgesinin açıklandığı programda yaptığı konuşmada, hiçbir ayrım yapmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, herkesi muhabbetle, yürekten selamladığını ifade ederek, "Yaşanacak bir Türkiye umuduyla, beklentisiyle hepinizi yürekten selamlıyorum." diyen Kılıçdaroğlu, "Hiçbir ayrım yapmıyorum. Öğrenci, memur, köylü, kentli, Karadenizli, Egeli, Anadolulu, Trakyalı hepinize sesleniyorum, hepinizi yürekten selamlıyorum. Genç yaşlı demeden bütün milletime sesleniyorum. Sanat kültür dünyasına sesleniyorum. Hukuk dünyasına sesleniyorum. Avukat, savcı, hakimine sesleniyorum. Gelin hep beraber yeni bir başlangıç yapalım, gelin hep beraber yaşanacak bir Türkiye inşa edelim." diye konuştu.

"Düşünün, bir daha düşünün, iki defa düşünün, üç kez düşünün. 13 yıl önce biz yoksullukla mücadele edeceğiz dediler, yasaklarla mücadele edeceğiz, yolsuzlukla mücadele edeceğiz dediler." diyen Kılıçdaroğlu, şimdi 6 milyon 700 bin işsiz, 13 milyon yoksul, prim borcu olduğu için ölüme terk edilen esnaf, açlık sınırına dayanmış bir milyon insan, kızgın öfkeli gençler, korkmuş sinmiş bir medya, kimliğini ve kişiliğini yitirmiş iş dünyası olduğunu söyledi.

"Bu tabloyu görüyorsak, bu tablo devletin resmi rakamlarına yansımışsa, bu tabloyu milletin vicdanına teslim ediyorum." diyen Kılıçdaroğlu, "Milletin polisle arasını açtılar, hukukla arasını açtılar, basınla, sporla, kültürle arasını açtılar. Milletin dinle arasını açtılar, milletin devletle arasını açtılar. En önemlisi milletin milletle arasını açtılar. Bu tablo düşündürücü bir tablodur. Bu nedenle en üç kez düşüneceğiz. Bu tabloyu Türkiye hak ediyor mu?" şeklinde konuştu.

Komşularla sıfır sorun dendiğini, ancak 13 yıl sonra gelinen nokta; son 6 yılda 10 bin dolar barajını aşamamış bir Türkiye olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu; büyümesini, kalkınmasını sağlaşamamış bir Türkiye varolduğunu ifade etti. Orta gelirden Türkiye'nin kurtulmak zorunda olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Biz bu tabloyu mu istiyoruz? Biz yaşanacak bir Türkiye istiyoruz. Huzur içinde, barış içinde onurlu yaşamak istiyoruz. Yaşanabilecek bir Türkiye istiyoruz. Karamsar bir tablo olduğunu biliyoruz ama asla umutsuz değiliz, bu tabloyu yakıp geçeceğiz. Yaşanacak Türkiye’yi el birliğiyle kuracağız."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.