Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"MHP'nin kapatılması düşünülemez, siyasal ağırlığı AK Parti’nin 10 katıdır"

MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, MHP’nin kapatılması iddialarına karşı sert tepki göstererek “Böyle bir şey düşünülemez, buna AK Parti'nin gücü yetmez. MHP'nin siyasal ağırlığı AK Parti'nin 10 kat üzerindedir. AK Parti böyle...

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, MHP’nin kapatılması iddialarına karşı sert tepki göstererek “Böyle bir şey düşünülemez, buna AK Parti'nin gücü yetmez. MHP'nin siyasal ağırlığı AK Parti'nin 10 kat üzerindedir. AK Parti böyle bir teşebbüste kaçacak mağara deliği bile bulamayacaktır." diye konuştu.

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında iç güvenlik paketini eleştirdi. Yeniçeri, "Bu tasarı eğer 6-7 Ekim'de sokakları savaş alanına çeviren terörist unsurlar için çıkarılıyorsa anlamsız bir tasarıdır. Bunun için devleti yönetenlerin irade koymaları ve yasaları işletmeleri yeterli olacaktır" diye konuştu. İç güvenlik paketini özgürlüklere giydirilmeye çalışılan "çelik korse" olarak niteleyen Yeniçeri, tasarının teröristlerle müzakere, buna tepki gösterenlerle mücadeleyi esas aldığını iddia etti. Seçim ve çözüm sürecinde Dolmabahçe’de yapılan açıklamanın kamuoyunu oyalamaya yönelik bir provokasyon olduğunu savunan Yeniçeri, "Dolmabahçe’de AKP ile PKK 10 madde 'olmayacak duaya amin deme’ ayini düzenlemiştir" dedi.

Yeniçeri, gazetecilerin HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın, Abdullah Öcalan'ın Nevruz'da devlet kontrolü altında halka hitap etmesini istediğini belirtmesi üzerine, "Her şey mümkün. Müsait bir iktidar var. Dolayısıyla böyle bir iktidara böyle bir teklif yapılır. Gelsin o teklifi bana yapsınlar bir göreyim" şeklinde konuştu. "Olursa ne yaparsınız?" sorusuna Yeniçeri, "Bizim ne yapacağımızı olduğunda görürsünüz" karşılığını verdi.

Twitter'da "fuatavni" hesabı üzerinden yapılan paylaşımlarda "CHP ve MHP'nin kapatılması girişimleri olduğu" yönündeki iddiaların belirtilmesi üzerine Yeniçeri, MHP'nin 50 yıla yakın geçmişi olan, CHP'nin de Cumhuriyet'i kuran parti olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: "CHP ya da MHP'yi kapatmaya ne bu iktidarın ne Tayyip Erdoğan'ın ne de 'fuatavni' gibilerin gücü yeter. Böyle bir şey düşünülemez, buna AK Parti'nin gücü yetmez. MHP'nin siyasal ağırlığı AK Parti'nin 10 kat üzerindedir. AK Parti böyle bir teşebbüste kaçacak mağara deliği bile bulamayacaktır."

Musul'a başlatılacak operasyonda Irak'ın yanında olunacağı yönündeki tartışmaların hatırlatılması üzerine Yeniçeri, böyle bir iktidarın Musul'a, Türkmenlere, ezilen insanlara cüretkar bir hareket yapmasını beklemenin mümkün olmadığını söyledi.
Yeniçeri, "Ancak Amerika'nın baskısı söz konusu olursa Amerika ile birlikte İncirlik Üssü'nün kullanılması ve bu arada birkaç yukarıdan maytap fişeği atılmak üzere uçak havalandırması söz konusu olabilir. İçeride şahin dışarıda güvercin olan bir iktidarla Türkiye karşı karşıya" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.