Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP'li Yeniçeri: Polise yönelik operasyonlar misilleme ve sırıtan bir tavır

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, AKP iktidarının ahlaken tükenmiş bir iktidar olduğunu belirterek "Kendileri hakkındaki yolsuzluk iddialarına cevap verememişlerdir. 4.5 milyon dolar-Euro neyse ayakkabı kutularındakilerin hesabını verememişlerdir....

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2014 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2014 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, AKP iktidarının ahlaken tükenmiş bir iktidar olduğunu belirterek "Kendileri hakkındaki yolsuzluk iddialarına cevap verememişlerdir. 4.5 milyon dolar-Euro neyse ayakkabı kutularındakilerin hesabını verememişlerdir. Polise yönelik operasyonlar bir misillemedir. Çok sırıtan bir tavırdır. Bunları çok büyük bir olaymış gibi ortaya koymak Tencere dibin kara senin ki benden kara psikolojisinin yansımasıdır." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, "Rehinelerin kurtarılması operasyonunda emeği geçen herkes kutlanmayı hak etmiştir. Başta rehine aileleri olmak üzere Türk milletine geçmiş olsun." diye konuştu. İhmaller sebebiyle sorumluların da hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Yeniçeri, rehinelerle birlikte Türk dış politikasının da IŞİD’in rehini olmaktan çıkması temennisinde bulundu.

Terör örgütü PKK'nın son dönemde bölgede okul yakma ve olaylarını da değerlendiren Yeniçeri, "Bütün bu PKK’nın yakma, yıkma ve yargılama sürecine karşı Milli Eğitim Bakanı’ndan hiç ses çıkmıyor. İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan ise dillere şenlik bir açıklama geldi. Bakan Ala, Diyarbakır, Cizre ve Yüksekova’da açılan Kürtçe ilkokulların devletin içindeki derin PKK'nın işi olduğunu öne söyledi. Ala, HDP’li vekillerin, sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin destek verdiği okullar için provokasyon demekle yetindi. Genelkurmay Başkanlığı siteleri hava tahmin gibi terör raporu yayınlanıyor. Hükümet okullar yakılırken ciddi bir tedbir almıyor. Bakanlar yakma, yıkma karşısında suspus olmuş durumdadır. Her şey çözüm süreci içindir. Çözüm süreci de yakma, yıkma ve yargılama sürecine dönüşmüş halde ve durumdadır."

Başörtüsüyle ilgili bir soruya ise Yeniçeri, başörtüsünün AK Parti'nin kullana kullana tüketemediği bir olguya dönüştüğünü söyledi. Başörtüsünün siyasi istismar olmaktan çıkması gerektiğini belirten Yeniçeri, başörtüsünün AK Parti'nin oy deposunun akaryakıtı olmaktan da çıkarılması gerektiğini vurguladı.

İsteyenin başörtüsüyle derselere girmesinin sanıldığı gibi laik, demokratik sistemi imha etmeyeceğini aksine demokrasi ve özgürlükleri inşa edeceğini belirten Yeniçeri, başörtüsünden değil AK Parti'nin milli devlet düşmanı siyasetinden korkmak gerektiğinin altını çizdi. Polise yönelik operasyonlarla ilgili bir soruya da Yeniçeri, "Bu bir misillemedir. Çok sırıtan bir tavırdır. Elbette insanlar haksız bir şekilde taltif edilip ödüllendirilmişlerse onlar için gereken yönetmelik çerçevesinde, yasalar çerçevesinde yapılır. Bunları çok büyük bir olaymış gibi ortaya koymak Tencere dibin kara senin ki benden kara psikolojisinin yansımasıdır. AKP iktidarı ahlaken tükenmiş bir iktidardır. Kendileri hakkındaki yolsuzluk iddialarına cevap verememişlerdir. 4.5 milyon dolar-euro neyse ayakkabı kutularındakilerin hesabını verememişlerdir. Aynı şekilde havuz oluşturmanın bir mafya gibi bir işadamlarına salma salmanın hesabını verememişlerdir. Sıfırlama kavramlarını açıklayamamışlardır. Dolayısıyla bunları ortaya çıkaranlara bir operasyon yapmak suretiyle siz bize bunu yaptınız ama bakın sizin de şöyle şöyle yolsuzluklarınız var şeklinde bir yaklaşım ortaya çıkarıyorlar. Tencere dibin kara senin ki benden kara yöntemidir. Onun için bu bir tacizdir. Bundan sonra da bunun devamının geleceğini söylemek rahatlıkla mümkündür." karşılığını verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.