Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP'li Yalçın'dan Hüseyin Çelik'e Don Kişot'lu benzetme

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Hüseyin Çelik, son açıklamasında, konuştuğu dil ve aldığı yükseköğrenimin utanç ve ezikliğini, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle isim polemiğine girmeye cüret ederek gizlemeye çalışmıştır....

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Hüseyin Çelik, son açıklamasında, konuştuğu dil ve aldığı yükseköğrenimin utanç ve ezikliğini, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle isim polemiğine girmeye cüret ederek gizlemeye çalışmıştır. AKP lideriyle Çelik’in siyasi maceraları, bu açıdan yel değirmenleriyle savaşan Don Kişot ve çapsız arkadaşı Sanço Pança’nın hikayelerine benzemektedir." dedi.

MHP'li Yalçın, yaptığı yazılı açıklama ile partisine ve Devlet Bahçeli'ye yönelik AK Parti'den gelen eleştirilere cevap verdi. Bazı AK Parti milletvekillerinin yükselişinden endişe duyduğu için MHP’yi, hüküm giymiş bir milletvekilleri üzerinden mahkum etmeye çabaladığını öne süren Yalçın, "MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’ın uğradığı mağduriyet ve onurlu duruşu karşısında yüreklerinde en küçük vicdan kırıntısı olanların bile cümlelerini tartarak konuşması gerekirken, MHP korkusu AKP milletvekillerine her kıymet hükmünü unutturmuştur. AKP’li vekiller, partimize kara çalmak için asgari saygı ve hakkaniyet ölçülerini bile terk etmişlerdir. Bir yandan bazı tutuklu milletvekillerin dokunulmazlıklarının kurtarılması için anayasa maddelerini pazarlık konusu yapan iktidar partisinin, diğer yandan da hüküm giymiş bir milletvekilinin durumunu siyasi linç malzemesi hâline getirmesi, mide bulandırıcı bir çıkarcılıktır." diye konuştu.

"ENGİN ALAN ÜZERİNDEN MHP'Yİ KARALAMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Alan üzerinden MHP’yi karalama planının tutmayacağını kaydeden Yalçın, vaktiyle genel başkanı da hapis yatmış olsa bile AK Parti’nin siyasî ahlaksızlıklarını örtmeyeceklerini belirtti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in açıklamalarına değinen Yalçın, Çelik’in ‘Ben bir enstrüman filan değilim. Bana kimse akort yapamaz’ sözünün aslında inkar gibi görünse de, bir hakikatin itirafı olduğunu savundu.

HÜSEYİN ÇELİK VE ŞAMİL TAYYAR'A TEPKİ

Yalçın, Hüseyin Çelik’e yönelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Çelik, son açıklamasında, konuştuğu dil ve aldığı yükseköğrenimin utanç ve ezikliğini, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle isim polemiğine girmeye cüret ederek gizlemeye çalışmıştır. Kendisi; içinde yaşadığı, ekmeğini yediği ve egemenliği altında hayat sürdüğü Türk milletiyle kırk yıl da geçse kaynaşmayacağını belli etmektedir. Ali Süavi’nin Türkçülüğünü dahi idrak edemeyen Çelik‘in her defasında partimizi hedef alarak gözlerden kaçırmaya çalıştığı asıl hakikat ise, gölgesi altında ikbal ve nimet sahibi olduğu Türk milletinin varlığını inkara yeltenmesi, sözcülüğünü yaptığı iktidarın, aziz milletimizin egemenlik haklarına savaş açmasıdır. AKP Lideriyle Çelik’in siyasi maceraları, bu açıdan yel değirmenleriyle savaşan Don Kişot ve çapsız arkadaşı Sanço Pança’nın hikâyelerine benzemektedir."

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’a da tepki gösteren Yalçın, Tayyar’ın özellikle Alan’ı diline doladığını öne sürdü. Yalçın, “Genel başkanından aldığı sıkı talimatlar doğrultusunda MHP’yi hedefte tutan Tayyar, farkında olmadan soyadının anlamına uygun bir siyaset tarzı benimsemiştir. Partimize saldırırken ayağı yerden kesilen Şamil Tayyar’a siyaset platformunda en münasip gelen isim: ‘Uçan Adam’ olmalıdır. Tayyare türü politikacıları uçuranların gayesi; askerî vesayetle, darbeyle kitleleri korkutup demokratik güç ve kurumları işlevsiz hâle getirmek, halkın demokratik reflekslerini zaafa uğratmak, sivil dikta rejimi kurmaktır.” şeklinde konuştu.

Yalçın, AK Parti’li Çelik ve Tayyar’a uyarıda bulunarak, şu ifadeleri kullandı: "AKP sözcüsü ve milletvekilinin terbiye sınırlarını aşan dillerinin daha fazla uzamasına izin vermeyiz. Kendilerine tavsiyemiz, vakit varken haddini bilmeyi öğrenmeleri, edeplerini takınmaları, başkalarına hücum ve iftira ederek kirlenmiş dillerini her yere sokmamalarıdır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.