Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP'li Yalçın: PKK’nın iki koltuk değneği vardır; CHP ve AKP'nin zihniyetleri

MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili E. Semih Yalçın, "PKK’nın iki koltuk değneği vardır. Biri CHP’nin temsil ettiği sol zihniyet, diğeri de AKP’nin temsil ettiği gayri millî zihniyettir." dedi.MHP’ye yönelik eleştirilere...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2015 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili E. Semih Yalçın, "PKK’nın iki koltuk değneği vardır. Biri CHP’nin temsil ettiği sol zihniyet, diğeri de AKP’nin temsil ettiği gayri millî zihniyettir." dedi.

MHP’ye yönelik eleştirilere yazılı cevap veren Semih Yalçın, CHP’nin bir şekilde AK Parti’yi iktidardan indireceği hevesine kapılanların, 7 Haziran seçim sonuçlarından sonra umutlarını MHP’ye bağladıklarını, ancak yalnızca MHP’nin desteği yeterli olmayacağı için MHP’yi bölücü terör örgütünün siyasi kanadıyla ortak hareket etmeye zorladıklarını savundu. Yalçın, "Ne var ki bekledikleri desteği alamayınca ‘Vurun abalıya’ misali MHP’ye var güçleriyle saldırıya geçmişlerdir. Bir iki gündür öyle şeyler yazılıp çizilmektedir ki MHP, bugüne kadar Türk siyasetinde olup bitenlerin hepsinin sorumlusu olarak gösterilmektedir. Bu arada kullanılan dil ve üslup da aklı başında, temiz ve seviyeli bir siyasi literatür ikliminden sapmış, lağım edebiyatına evrilmiştir. Bilhassa birtakım gedikli sol kalemler CHP’nin adayının Meclis Başkanı seçilmemesine fena hâlde içerlediklerinden, Meclis Başkanlığı seçimleriyle ilgili yorumlarını MHP’ye yönelik linç kampanyasına dönüştürmüşlerdir. Bunlar utanmasalar, 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tablonun müsebbibi olarak da MHP’yi göstereceklerdir." ifadelerini kullandı.

'SİYASİ PARTİNİN ELEŞTİRİLMESİ OLAĞANDIR'

Bir siyasi partinin, köşe yazarları tarafından eleştirilmesinin olağan olduğunu belirten MHP’li Yalçın, şunları dile getirdi: "Ama bunun bir ölçüsü, seviyesi, yolu ve yordamı vardır. Bazı solcu kalemler o kadar zıvanadan çıkmışlardır ki ne ölçü ne izan ne de insanlık kalmıştır. Bunlar, içlerinde eskiden kalma kin ve nefreti mürekkeplerine zehir niyetine katarak en ağır sözleri kullanmaya başlamışlardır. MHP’ye yönelik eleştiriler artık köşe yazarı aydın bakışı olmaktan çıkmış; MHP düşmanlığına, husumet ve gareze varmıştır. Bazı yazarlar kendilerini kaybedip bilhassa MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında alçakça ifadeler kullanmaya başlamışlardır. Hangi şartlarda olursa olsun; hatta bu AKP’nin iktidardan düşmesini sağlayacak bile olsa asla MHP’ye oy vermeyecek olanlar, CHP’nin Meclis Başkanı adayına oy vermediğimiz için bize sövmektedir. Türkiye’de CHP destekçisi sol basının çapı budur. Meşrebi, seviyesi ve tıyneti budur. Aynı zihniyettekiler, Ekmeleddin İhsanoğlu CHP’nin cumhurbaşkanı adayıyken de yeterince destek vermeyip Tayyip Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürenlerdir."

Semih Yalçın, MHP'nin, AK Parti’nin koltuk değneği olmakla da suçlandığını hatırlatarak, "Oysa Türkiye’de asıl koltuk değneği CHP zihniyeti ve malum sol basındır. Türkiye’nin başına açılan yığınla bela önce bunların kanatları altında büyümüştür. Vaktiyle aynı zihniyet, demokrasi ve insan hakları bahanesiyle PKK’nın uzantılarını Meclise taşımıştır. Bunların kanatları altında Meclise giren PKK yanlıları sonra da AKP tarafından bu günlere getirilmiştir. PKK’nın iki koltuk değneği vardır. Biri CHP’nin temsil ettiği sol zihniyet, diğeri de AKP’nin temsil ettiği gayrimillî zihniyettir." görüşünü ifade etti.

'SALDIRI VE KARALAMALAR MHP'NİN HAKLILIĞININ DELİLİ'

Yalçın partilerine yönelik saldırılar ve karalama kampanyalarının, MHP’nin haklılığının delili olduğunu savunarak, "MHP’nin bu süreçten zarar göreceğini sananlar aldandıklarını anlayacaklardır. MHP, husumet ve şer erbabının alayının hakkından gelebilecek kudrette bir camianın partisidir. Ayrıca MHP’ye yönelik bu saldırıların ters tepeceğine, aziz milletimizin husumet erbabına itibar etmeyeceğine şüphemiz yoktur." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.