Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’li Vural’dan HDP’ye Sert Tepki: "Bunlar Emperyalist Taşeronları"

Milliyetçi Hareket Partis (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, “HDP, milletimizle tarihimizle hiçbir ilgilisinin olmadığını ve kökü dışarıda emperyalist taşeronları olduğunu ortaya koymuştur. Bu karar karısında suskun kalmaları bunların...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partis (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, “HDP, milletimizle tarihimizle hiçbir ilgilisinin olmadığını ve kökü dışarıda emperyalist taşeronları olduğunu ortaya koymuştur. Bu karar karısında suskun kalmaları bunların ne kadar çifte standart içinde olduklarını ortaya koyuyor. 24 Nisan’ı ’Ermeni soykırımı yılı’ olarak kabul edilmesi için kampanya yapmışlardır” dedi.
MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM’de gazetecilerin sorularını cevapladı. Vural, HDP’nin TBMM’de üç partinin onayıyla açıklanan bildiriye imza atmamasının utanç verici olduğunu söyleyerek, “Milletin egemenliğini kullanıp parlamentoda vekillik sıfatını taşıyanların aziz milletimize soykırım yaftasını yakıştıranlarla birlikte olması, onların kime bağlı olduğunu ortaya koymuştur. Bu tablo dün burada HDP’nin milletimizle, tarihimizle hiçbir ilgilisinin olmadığını ve kökü dışarıda emperyalist taşeronları olduğunu ortaya koymuştur. Bu karar karşısında suskun kalmaları bunların ne kadar çifte standart içinde olduklarını ortaya koyuyor. 24 Nisan Ermeni soykırımı olarak kabule dilmesi için kampanya yapmışlardır” değerlendirmesini yaptı.
"KÜRDİSTAN’IN İNŞASINA İZİN VERİLMEYECEK"
“Bu coğrafyada milletimizi bölerek Sevr’in arzuladığı Kürdistan’ın inşasına izin verilmeyecektir" diyen Vural şunları kaydetti:
"Bir de kendini Türk kökenli olarak yazıyorsunuz. Tarihine düşman birisinin Cem Özdemir denilen kişinin devlet adamlarına yönelik ifadeleri Türkiye’yi ne kadar derin bir senaryo ile karşılaştığını otaya koymaktadır. Soykırım yapanlar, bu konuda Almanya utanmadan milletimize dil uzata bilmektedir. Bu ihanet kumpanyalarına milletimiz teslim olmayacaktır. Bu olalar Türkiye karşısındaki şer güçlerin nasıl koalisyon içinde olduklarını ortaya koymaktadır. Bu tavırlar Türkiye karşıtı tutum besleyenlerin tavrıdır. HDP de bu safta yerini almıştır.”
"DOKUNULMAZLIKLARLA İLGİLİ CUMHURBAŞKANININ ONAYINI BEKLİYORUZ"
Anayasa Mahkemesi’nin CHP ve HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılması için yaptıkları başvurularını reddetmesine ilişkin olarak Vural, “Anayasa değişikliğine karşı usul açısından bir müracaat olabilir. Bu kişilerin kendi dosyaları üzerinden Meclis’in bireysel verdiği karar değildir. Katılıyorum. Cumhurbaşkanının ivedilikle, gecikmeden Anayasa değişikliğine onay vererek bu konudaki tereddüdü ortadan kaldırmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
"BAŞBAKAN ’DOSTUMUZ’ DİYOR, BU NASIL DOSTLUKTUR"
Almanya’ya yönelik yaptırımlara ilişkin soruya Vural, “Bunlar yapılırken, tepkiler gösteriyoruz. Büyükelçimizi çağırdığımızı açıklıyoruz. Bu karar aylardan beri Almanya Federal Meclisi’nde. Engelleyelim diye her türlü çabayı sarf edelim dedik. Merkel geldi gitti; Cumhurbaşkanı ve Başbakan görüştü. Bunlar olurken bu tasarısının Parlamentoya geleceği açıktı. Ama bugün görüyoruz ki bir tereddüt içinde Başbakan. ’Almanya dost ve müttefiktir’ diye söylüyor. Bu nasıl dostluk ve müttefikliktir. Bu konuda kararlı bir şekilde adım atılması gerekiyor. Geri kabul anlaşması dahil olmak üzere bu konuda bir tavır oluşturulmamalı ve bunun bir bedeli olacağı hatırlatılmalıydı. Milletimize bedel ödettiler, bu karşılıksız kalamaz. Soykırım gibi suçu bize atfedenler bunun bedelini ödemelidir. Bu milat olmalıdır. Dün 3 siyasi parti hükümeti de gerekli tedbir ve kararları almaya davet ettik. Bununla ilgili kısa sürede adım atılması gerekir, bu açık ve nettir. Bundan önceki bütün kararlarda ‘Türkler tepkilerini dile getirir, unutur, geçerler’ dendi. Bu nasıl bir dostluktur. Birisi Ermeni soykırımıyla suçluyor, milletimizin onurunu ve şerefini koruyacak şekilde hükümet ve TBMM’nin adım atması gerekir. Kararlı olmamanın getirdiği sonuçlar bu konuda yeniden bir tavır oluşturmak gerekir, gerekli yaptırımlar neyse siyasi, kültürel, ekonomik ve askeri yaptırımlar konusunda gündeme alınmalı” diye konuştu.
BAŞBAKANI ELEŞTİREN VURAL: "KİMSE MİLLETİN HUKUKUNU YOK SAYAMAZ"
Başbakan Yıldırım’ın Anayasa hakkında sözlerine karşılık olarak Vural, “Darbe mi yapıyorlar? Hukukun üstünlüğü vardır Türkiye’de. Aziz milletin hukuku geçersiz midir? Cumhurbaşkanı millet tarafından seçilmiştir. 2019 yılında seçim olacaktır. Millet seçer ve karar verir. İlave bir yetkisi mi olmuştur Cumhurbaşkanının? Bu fiili durum yerine Başbakana hukuki duruma alışmasını ifade etmek isterim. Kimse fiili bir durumu hukukileştiremez. Başbakanın bu durumla ilgili hususu hukuku yok sayma amacında olduğunu düşünüyorum. Kimse milletin hukuku yok sayamaz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.